16.8.12

US trip - den XIV.

13:10 Prší. Jedeme na výlet do Death Valley. To je ještě ta lepší varianta, než kdybychom na výlet do Death Valley jeli včera a dnes se chtěli válet u bazénu. Vždycky jsem si myslela, že Las Vegas je město uprostřed placaté pouště, ale zjistilo se, že tomu tak není. Všude kolem jsou hory. Sice pusté, ale dost vysoké hory.
14:58 Jedem Mohavskou pouští 5 mil rovnou silnicí a pouštíme si znělku z Knight Ridera. Je to takové tématické.
15:10 DEATH VALLEY Ve všech dvou průvodcích které máme k dispozici doporučují návštěvu v rozmezí říjen - květen, nejlépe ráno kdy je celkem chladno. My teda jedeme v červenci ve tři odpoledne kdy je největší vedro. Marťas bedlivě sleduje venkovní teplotu. Aktuálně 37°C.
15:23 Právě jsme dosáhli průměrné červencové teploty - 45°C. Pořád to teda kolísá mezi 44°C a 45°C, vždycky když je 45, musím si s Marťasem tlesknout. Já teda víc napjatě očekávám, kdy budeme pod úrovní moře.
13:26 No nevim, GPS mi najednu ukazuje -86 m.n.m (a přitom nejnižší bod je -85,5)
16:00 VISITOR CENTER Došlo k převelikému trapasu, když se mně pracovnice zeptala, jestli podpis na annual pasu je můj a já jsem jí tvrdila že ano a ona mně nechala na zkoušku podepsat. No nevyhodili nás, včas jsem uznala porážku, musela jsem se podepsat na druhé (volné) políčko annual pasu. Marťasova největší starost je, jak se nám ho teď podaří prodat.
16:15 Byli jsme v boraxovém dole. Je tu vedro jako prase. A šťouraví pracovníci. Chci zpátky do Las Vegas kde prší, mají tam bazén a spoustu obchodů s jídlem.
17:24 DEVIL'S GOLF COURSE Vypadá to jako čerstvá oranice, ale je to tvrdý, takže se do toho rozhodn nedá zabořit, a na povrchu pokryté vrstvou soli. Mám dojem, že za jeden tříminutový výstup z auta jsem se opálila tolik, co za týden na Dobráku.
17:46 BADWATER Nejnižší místo na celém kontinentu. 85,5 m.p.m. Vedro jako prase, i když podle Marťase jen 44°C. Ještě mám napsat, že jsme neviděli toho slimáka co v Badwater bydlí.
18:49 SHOSHONE Regular za $4.97. Pche!
19:56 PAHRUMP McDonald! Angus hamburger!
1:31 HOTEL Konečně v posteli. Nakoupila jsem suvenýrů za spoustu peněz a vydala jsem se (zanechavší manžela v McDonaldovi u internetu) na dobrodružnou výpravu na druhou stranu od našeho hotelu. To mělo za následek, že jsem konečně spatřila hotely Venetian a Mirage a objevila McD s wi-fi sotva 150 metrů od nás.

Den XIII. <- Den XIV. -> Den V.


Zvětšit mapu

Žádné komentáře:

Okomentovat