15.8.12

US trip - den XII.

FLAGSTAFF, AZ -> LAS VEGAS, NV
580 km

10:40 Marťas nám vyplněním dotazníku na webu zajistil jeden hamburger v Burger Kingovi zadarmo. Ó my se máme.
11:51 STARBUCKS VE FLAGSTAFF To jsme teda zatím moc daleko nedojeli. Omylem jsem místo jedno latté venti koupila jedno latté venti a jedno latté tall.
13:00 Jedeme Arizonou a prší. Marťasovi už přes týden připomíná krajina ve Spojených státech amerických Chorvatsko. Takže to vlastně dopadlo jak jsem říkala a to, že stejně na svatební cestě skončíme v Chorvatsku.
13:25 TUSAYAN Jsme pouhopouhých 7 mil od Grand Canyonu a všude kolem je les. Marťas je z toho nervózní.
14:45 GRAND CANYON Je to děsně široký a hluboký. Na dně vidíme jakýsi potok s hnědou vodou. Marťas si myslí, že to je Colorado a taky si myslí, že celej Grand Canyon je optický klam a šméčko na lidi.
Mně se to zdá opravdové.
15:33 Osobní kontakt s indiánem! Podržel mi řetěz ohrazující parkovště, když jsme na něj všichni lezli nelegální cestou.
16:15 Jedem do Wildlife Drive Thru. Asi něco jako safari park ve Vídni.
Ještě jsem si vzpomněla, že v Monument Valley jsou po cestě stánky s indiány prodávající šperky a u jednoho z nich vlaje vlajka s Geronimem. No jako pro turisty dobrý, ale na mě si s tímhle nepřijdou, protože tohle je území Navahů a Geronimo byl Apač, víme?
17:66 ROUTE 66 Kurva zase prší. Vecko mě sere a už mě nebaví být optimistka.
Nerozveselilo mě ani to, že se Marťas polil colou a teď musí cestovat v náhradním úboru - plavkách.
20:29 HOOVER DAM Venku 41°C. Vedro jako prase. Přehradu  jsme stihli tak tak, za tmy se zavírá a obhlížející na hrázi objíždí policie, že už maj jít pryč. Tak tedy jedem. 60 mil do Vegas.
22:24 IMPERAL PALACE, LAS VEGAS OMG! Ještě jsme ani jednou nezabloudili a to už jsme byli jednou zpátky na megaparkovišti u auta a dvakrát u registrace (která je přímo v casinu, takže přes Lady Gaga nebo Michala Jacksona se není slyšet), podruhé kvůli výměně pokoje, protože z něj sice vidíme do města, ale zato taky přímo pod námi je bar s kapelou hřímající do 3 do rána. Prý dostaneme jiný pokoj.
23:26 RESTAURACE LA SALSA Las Vegas je jistě doupě hříchu a neřesti. všechno tu bliká a svítí. Přinesli jídlo.
1:49 HOTEL Už jen hodinu a jedenác minut a budeme moct spát.
V Planet Hollywood jsme našli bar s wi-fi, takže jsme strávili asi hodinu vestoje opření o sloup a sosající cizí síť.
Ráno v 11 nástup na recepci kvůli výměně pokoje.

Den XI. <- Den XII. -> Den XIII.


Zvětšit mapu

Žádné komentáře:

Okomentovat