15.8.12

US trip - den XI.

GREEN RIVER, UT -> FLAGSTAFF, AZ 
790 km

12:27 ARCHES NATIONAL PARK Je tu děsné vedro, děsně lidí, děsně skal a písku a všechno červené. Podle Martina se nemají čím chlubit, protože "takovejhle most máme v Prachovskejch skalách taky".
14:47 MONTICELLO Kolem není poušť, ale zelené keře. To jsou věci. Flagstaff už jen 237 mil. Jsem zvědavá, jestli stihneme Horseshoe Bend a jestli zase někde skoro v noci uvíznem.
17:08 MONUMENT VALLEY  Je tu strašně moc turistů a taky nezpevněná cesta. Vzadu není nic vidět, asi se blíží písečná bouře jako v mayovkách. Dnes velké množství živých indiánů. Aby taky ne, když jsme na jejich území.
17:31 Potkali jsme na cestě stádo koní, z nichž někteří se nám postavili do cesty a nechtěli odejít. Marťas se jednoho, zvlášť tvrdohlavého, snažil odtlačit, ale nakonec jsme ho museli objet.
18:02 Potkali jsme indiánskou rodinu na výletě. No to jsme ještě neviděli.
19:01 KAYENTA, ARIZONA Chtěla jsem si zakoupit indiánský náhrdelník (některé byly opravdu nádherné), ale i se 40% slevou byl zcela mimo mé finanční možnosti.
Napřed jsme nemohli najít benzínku a teď jsme přijeli na křižovatku, kde je v každém rohu jedna a v jednom dokonce dvě. Což je dobře, protože první chtěla předplatit, druhá nebrala Martinovu kartu a třetí taky ne.
21:04 FLAGSTAFF Bydlíme, sláva. Asi jdem do Burgerkinga na véču, je hnedka naproti. Kdyby tak měli decaf latté.
21:59 V Burgerkingovi byla převaha indiánů, jak co se týče prsonálu, tak i hostů. Kromě nás tam byli dva indiánští gangsta (jednoho teda dost okatě balila slečna od kasy) a jedno indiáně.
22:15 Velká věc! Mají tu prádelnu otevřenou celou noc a my jsme se odvážili nechat si vyprat prádlo. Zatím čekáme jak to dopadne.
23:20 Nutně doma potřebuju sušičku.

Den X. <- Den XI. -> Den XII.


Zvětšit mapu

Žádné komentáře:

Okomentovat