20.8.10

Dovolená v DM 2/3

Úterý 17.8.
Venku je zataženo a větrno, ale i tak jsem si udělala megacyklovýlet na parkoviště pod zadní sjezdovku [mega to je proto, že jsem na kole nejela alespoň pět let].
Když se W. vrátila ze svého minivýletu na Dlouhé Stráně [mini proto, že na kole jezdí pořád a všude], vydali jsme se na výleteček na Horu Matky Boží [rozhledna, Der Beobachter] a do Králík a čím déle jsme na výletě byli, tím více pršelo a bylo zamračeněji a zamračeněji.
Sice jsme s Marťasem prošvihli kino s ŠUP, ale zato máme rezervovanou dráhu na bowlingu.

Středa 18.8.
V noci proběhla evakuace z dolního pokoje naproti kuchyni do předtrezoru, a to pro velmi pokročilou drzost johan, z nichž jedna se s námi dokonce chtěla dívat na film.
Ve dne jsme jeli na výlet do Žamberka. Otevřením dveří fary jsme na úvod vyplašili průzkumnou jednotku tří ovcí, které se z až zadního zemědělcova vydaly podívat na náš dvůr.
V Žamberku jsme obhlédli:
- náměstí a hlavně drogérii za účelem nákupu Biolitu [který se nebojíme použít, takže u nás bez obav můžete bydlet i když nemáte rádi johany]
- kostel svatého Václava [zavřený, ale má vlastní free wi-fi]
- pivovar [jen zvenku, výčep byl ještě uzavřen]
- židovský hřbitov [zpoza branky, byl uzavřen]
- zámek [zvenku, uvnitř je staveniště]
- zámeckou zahradu kde mají keš a živou srnku
- rodný domek Prokopa Diviše [kde je taky keš]
- rozhlednu Rozálku odkud je, když právě není vegetační období, vidět i Králický Sněžník.
Po prohlídce Žamberka jsme chtěli pokračovat ve vytváření Syslíkova průvodce po dolnomoravských restauracích, ale zjistili jsme, že už jsme ve všech kde se vaří byli.

Čtvrtek 19.8.
Ráno přivezli uhlí. Naštěstí už mají takovou vychytávku [která se jmenuje pásový dopravník] a tak nám uhlí dopraví až do sklepa a my ho tam nemusíme házet ručně lopatami.
Kromě uhlí byl dnes na programu výlet na Dlouhé stráně. Hezké je, že zrovna těch deset minut co jsme měli nahoře na prohlídku vodní plochy i okolí nepršelo, a dokonce bylo vidět i na Praděd a spol.
Z Dlouhých strání jsme se jeli podívat na Červenohorské sedlo a dali jsme si oběd ve stejnojmenném hotelu, jehož exteriér, ba ani interiér se od dostavení nijak nezměnil.
Cestou zpět jsme pobrali 4 keše a viděli dva zámky, dvě zámecké zahrady a jednu ptačí budku.

3 komentáře:

  1. Baru ja ty Tvoje zapisy tak miluju! Takhle strucne a vystizne to vsecko popsat, to se jen tak neumi!

    OdpovědětVymazat
  2. w: No jo, zestručňování jsem se beztak naučila na vejšce ještě když jsem neznala ty skripta a zapisovala si co doktorka Stránská říká.

    OdpovědětVymazat
  3. esp.: :o))))) Mně se to vyhlo :o))))

    OdpovědětVymazat