7.4.08

1/3

Včera jsem konečně dočetla až k prvním fotografiím [ze dvou souborů jimiž je kniha rozdělena na tři zhruba stejné části] a tím konečně pokořila první třetinu Agathina Vlastního životopisu. Já vím že vzhledem k velikosti Všehomíra to nic neznamená, ale mě to trvalo celých pět měsíců! Tak dlouho hlavně proto, že jsem nedodržovala svůj závazek nejméně jednu stánku denně. Ještě mi zbývá 358 stran čistého textu a měla bych si s tím pohnout, neboť jsem od Vendy obdržela darem The Case-Book of Sherlock Holmes a kromě toho mi přivezla dvě mnou objednané knihy Borise Akunina, které bych za tohoto života ještě ráda přečetla.
Jo a v angličtině je nemám proto, že bych chtěla machrovat nebo tak něco, ale protože, že v češtině ty knihy nejpíš nikdy nevyjdou. Soudím tak podle toho, jaké má Albatros potíže už s vydáním zbytku rozjeté Fandorinovské série. Ale třeba se jen posledních 8 let věnoval tomu Potterovic klukovi a na ostatní nezbyl čas, lidi ani kapitál a teď když je Vy-víte-kdo konečně navždy fuč, tak ty resty nějak dorovnají.

3 komentáře:

  1. Anonymní7/4/08 22:38

    O tom životopisu už dlouho uvažuju. Holmes je skvělej, jako kluk jsem to hrozně žral.

    OdpovědětVymazat
  2. r1: v češtině nebo v angličtině? v obou případech mohu doporučit. je to výborná kniha a i když jsem na tom s angličtinou mizerně, tak se i v originále čte moc dobře, byť tedy co se mě týče, se slovníkem v ruce. Holmse jsem zkousela cist, ale moc me to nebavilo, no zkusim to znova a uvidim jak to dopadne.

    OdpovědětVymazat
  3. Anonymní8/4/08 15:00

    Na životopis jsem se chystal v češtině, jelikož ho tak máme doma. S Holmesem jsem četl anglicky "The Hound of the Baskervilles" a docela to šlo. Hlavně je to tak napínavé, že se ti nechce hledat ve slovníku.

    OdpovědětVymazat