18.12.07

Židovská hvězda

Když se mi zadaří, nosím na krku židovskou hvězdu. Momentálně žádnou nemám, protože tu poslední jsem ztratila při každoročním společném focení s mou kamarádkou J..
Od té doby obcházím stánky na Květinářské a jiné podobné za účelem koupě nové židovské hvězdy [tu poslední jsem koupila právě tam], ale zatím se mi nezadařilo žádnou ucházející najít. Když už nějakou objevím, vždycky to je jen terezínská a tu já nechci, protože jsem v Terezíně nebyla a nemám s ním nic společného, a tudíž mi podle mě nijak nepřísluší se jí honosit. A kromě toho, Židé to prý neradi vidí a já nechci působit rozpory. Když jsem se po židovské hvězdě ptala naposledy, dopadlo to takhle:
E: "Dobrý den, já sháním židovskou hvězdu."
P: "Máme takovouhle a nebo ještě tuto."
E: "To je buď moc malý nebo moc velký, něco mezi tím byste neměl?"
P: "To ne, ale máme pentagram."
Ale dnes jsem objevila dvě fakt moc krásný v obchodě "Vše za 39,-". Jedna modrá s vyrytým nápisem Love a druhá červená s plastickým čínským znakem a obě dohromady za 59,-.
Jako fakt váhám.

5 komentářů:

  1. Já mám někde v šuplíku německý železný kříž. Klidně ti ho můžu půjčit, kdyby sis memohla vybrat.

    OdpovědětVymazat
  2. Ta poslední věta je myšlena v ironii??? :o)

    OdpovědětVymazat
  3. Jen abych nebyl považován za nacistu: Železný kříž je německé válečné vyznamenání. S nacismem má společné jen to, že byl udělován mimo jiné i za 2. sv. války. Až bude Německo zase jednou ve válečném stavu, tak bude znovu udělovat železné kříže.
    Samozřejmě i ten můj příspěvek byl myšlen ironicky.

    OdpovědětVymazat