5.8.07

Několik poznámek pro ty, co čtou zápisky z Ruska a otevírají si odkazy na fotky a mapu.
Pro Marťase, Honzu, Štěpánka, Leničku a všechny kdo běžně používáte Picasu a Gmapy, je pro Vás čtení tohoto spotu celkem zytečné :).

FOTOALBUM
Pravděpodobně ne všchni jsou seznámeni s webovým albem Picasa, proto:
a) odkazem "View album" se dostanete na náhledy všech fotek z Ruska [tedy první části].
b) Odkazem "Espoo's Public Gallery" se dostanete na všechna má alba.
c) Kliknutím na příslušný obrázek se dostanete na konkrétní album, pod obrázkem je název alba, počet fotek v albu a datum kdy bylo umístěno na web.
d) Vlevo dole je znázorněna mapa s červenými šipkami. Kliknutím na odkaz "View map" se vpravo otevře velká mapa na které jsou místo červených šipek náhledy fotek přiřazeny k místům, kde byly fotky pořízeny. Kliknutím na náhled fotky [na mapě nebo vlevo vedle mapy] se fotka otevře ve větší velikosti i s popiskem. Odkazem "View full size" se dostaneme na velikou fotku zpátky do webalba.
e) Fotky we webalbu si můžete prohlížet dvěma způsoby:
1) kliknutím na náhled fotky se vám otevře v normální velikosti a na ní jsou modré šipky kterými si dostanete na následující, popřípadě předchozí fotku.
2) Nad náhledy fotek ve fotoalbu klikněte na odkaz "slideshow", kde se fotky střídají tak jak jdou za sebou samy od sebe, a to tak rychle, jaký počet vteřin si sami navolíte.
f) Ne všechny fotky už mají určeno kam patří, postupně to tam dodávám, tak prosím mějte strpení.

MAPA
Pokud je pod odkazem mapa, je na ní šipka která zhruba ukazuje polohu jmenovaného místa.
a) Modrá šipka ukazuje město kde jsme zastavovali a třeba nějakou dobu pobyli, modrá šipka bez černé tečky ukazuje místo kterým jsme jen projížděli. Červená šipka znamená klášter nebo město které jsme navštívili kvůli klášteru [pokud je rozlišení mapy tak špatné, že samotný klášter nejde označit]. Světle zelená šipka je místo kde jsme nocovali.
b) Některá místa jsou ukázána přesně, některá jen přibližně, buď kvůli špatnému rozlišení mapy nebo proto, že to prostě přesně nevím.
c) Vpravo nahoře si můžete satelitní náhled změnit na normální mapu, nebo na kombinaci obojího. Některé moje odkazy vedou na kombinaci; v případě, že mapa a satelitní náhled nesoulasí, dávám odkaz na satelitní náhled. Šipky jsem zadávala podle satelitní mapy, někde tedy v normální mapě nesedí.
d) Mapa se přibližuje a oddaluje buď stupnicí vlevo nahoře, nebo kolečkem myši.
e) Kliknutím na konkrétní šipku se ukáže její popis. Píšu tam název místa, den a datum; kde to jde i hodinu kdy jsme místem projížděli.
f) Vlevo je seznam všech míst zakreslených do mapy, jdou za sebou tak jak jsme jimi projížděli. Kliknutím na odkaz se ukáže popis u šipky na mapě.
g) Vlevo v menu nahoře, při zaškrtnutí "Photos from Panoramio" se na mapě ukážou náhledy fotek z různých míst, které tam přidali lidé z celého světa. Při kliknutí na náhled se otevře větší náhled s datem vzniku fotky, popisem místa a jménem autora. Klikem na tento náhled se pak otevře velká fotka. Doporučuju to zkusit.

Mapy ve fotoalbu a mapy na google.maps nejsou propojené, proto se liší v počtu zadaných míst.

Žádné komentáře:

Okomentovat