31.7.07

Expedice Rusko X

návrat ze SolovekПОНЕДЕЛьНИК 9.7.
0:10 - STP 549 Km
0:50 - Opět jsme projížděli naším oblíbeným krajským městem Медвежьегорск. Venku je šero, takové to, co nemám ráda, protože to znamená, že bude brzo tma. Tady mi to ale nevadí, protože bude zase brzo světlo.
[Линдуши] [Повенец]
Někdy v noci někde v Rusku - Zrovna, když jsem začala usínat, vyhlásila Jája přestávku. Geda s Alec a klukama se šli provětrat a pustili nám do auta komáry. Teď se vrátili a ještě si stěžujou jaký tu je hrozný vzduch a otevřeli okno, takže nejen že tu jsou komáři, ale i zima.
6:00 - Venku už se skoro rozednilo, ale bdí nad námi Fjodor a sem tam i něco pošle na zem. Momentálně se asi blížíme k nějakému městu, protože silnice je skoro jako nová. Předtím se nevyplatilo si opřít nohy koleny o sedadlo přede mnou, protože během asi čtvrt minuty jízdy po děrované silnici byly zase dole. Už se netěším na noční přejezd a chci stavět stan i v dešti.
[Гонгиская]
10:28 - Furt jedeme lesem a furt prší. Už hrozně dlouho jsme nepotkali žádnou benzínku, a tak řidič Standa dolíval nádrž z kanystru a taky se přeskládávala zavazadla, protože levá strana je těžší než pravá. No bodejď, když nalevo sedí šest lidí, a napravo čtyři. Navrhovala bych každému napravo vrazit na klín jednu krosnu a bylo by pro problému.
[Мирный] [Архангелск 650 Km] [Ивaновская]
11:20 - Chceme jít do magazínu, ale Tom se něčím zahákl za Lídinu botu a tak je v autobuse zácpa.
[Остров] [Андреевскaя] [Скоково]
12:35 - Konečně zastávka na benzínce pro benzín, pirožky a kafe. Teď už prý hledáme kde se ubytovat.
12:55 - Пипин бор - Klucí nám vykoupili poslední vodu, tak musíme do dalšího magazínu
18:02 - V Rusku na louce u jezera - Protože jsme jeli nonstop od včerejška osmi večer, máme skoro den náskok, takže jsme to po nákupu nafty, vody a chleba zapíchli a rozbili tábor. Super je, že než před deseti minutami začalo pršet, stihli jsme:
a) postavit stany
b) usušit mokré věci
c) uspořádat si věci z výletu na Solovky
d) umýt se i s vlasama
e) najíst se teplého jídla
f) vypít kafe
S Gedou teď dlíme ve stanu, píšeme zápisky a posloucháme doktory [všichni chlapi kromě Vládi a řidiče], jak se baví o jakýchsi nemocech s legračními cizími názvy.
19:27 - Hrozně, ale opravdu hrozně prší. S Gedou podnikáme různá opatření, aby pršelo jen na stan a nikoli do něj. Zatím drží, ale nevíme, jak dlouho to vydží. Když zrovna nepodnikám opatření, máme audiokaraoke s mp3manem.
22:35 - Přestalo pršet a tak jsme se slezli na náměstí, uvařili další jídlo a protože pořád neprší, tak jsme rozdělali oheň.
22:40 - Stále panuje veselá nálada, Pepíček donesl i zpěvník. Škoda, že tu nikdo nezná píseň Ja děngy prepil v bare.
22:50 - Oni se rohodli, že budou zpívat všechny písně ze zpěvníku aby měli program na zbytek zájezdu.
23:58 - Tom chce furt zpívat Karla. Když jsme mu se Štěpánkem zapěli Trezor, dotčeně řekl, že myslel Kryla.

Žádné komentáře:

Okomentovat