30.10.06

Cinema cinema

Během jednoho týdne, respektive šesti dnů, jsem byla dvakrát v kině. Na to že "tam nic pořádného nedávají" je to podle mě dost.
Minulé úterý jsme se šli s Marťasem mrknout na Morgana Freemana, sira Bena Kingsleyho, Bruce Willise a Lucy Liu [na tu hlavně já, protože díky Ling z Ally McBealové a O-Ren Ishii ji prostě žeru] ve filmu Lucky number Slevin [v české distribuci uvádět pod názvem Nabít a zabít, což by se IMHO mělo týkat především překladatele...].
František Fuka ve FFFilmu píše zhruba to, že to má moc překombinovaný děj a člověk veškerou energii spotřebuje na to aby si pamatoval všechny detaily aby pak věděl co kdy kde jak a proč. Mě to teda vůbec nevadilo. Všecky scény které byly na začátku [abychom se divili jak spolu asi souvisí] se postupně zopakujou, a zvratové děje jsou IMHO od toho, aby se pak lidi předháněli, kdo dřív pochopil jak je to vlastně doopravdy. Teď mi to trochu připomnělo argentinský film Devět královen. Kdo máte rádi dějové zvraty na konci filmu, kdy se zjistí že to je vlastně všecko úplně jinak, tak tohle je film pro vás. No, každopádně Lucky number Slevin mohu doporučit, už proto, že na Joshe Hartnetta a Lucy Liu se moc dobře kouká, a Ben Kingsley coby rabín je brilantní.

Recenze a další info:
Darina Křivánková, Lidové noviny [na tu moc nehleďte, dává maximálně tři hvězdičky, jediný film který od ní kdy dostal plný počet - pět hvězdiček - je Harry Potter a vězeň z Azkabanu...]
www.csfd.cz
www.filmy4you.info
www.ioberon.cz
www.moviezone.cz

A teď k dnešku. Vyšla jsem si na film, o jehož režisérovi jsem již hodně slyšela, ale nic neviděla.
Pedro Almodóvar: Volver.
Především bych chtěla poděkovat distribuci, že nechala španělský název i českým názvem.
Dále, Penelope Cruz je krásná žena a španělština jí myslím sluší mnohem víc než angličtina nebo čeština která dabuje angličtinu.
A vlastně kdo máte rádi dějové zvraty skoro na konci filmu...tak na to taky běžte. Jako vhodný doprovod bych pro muže doporučila nějakou ženu [bude mít radost že jste ji vzali na "takový" film] a pro ženy taky nějakou ženu. Nejlépe mámu nebo dceru. Však uvidíte.

Recenze a další info:
Lidovky [tentokrát ne Darina Křivánková, možná proto má až čtyři hvězdičky]
FFFilm
www.kinomol.cz
www.csfd.cz
www.moviezone.cz
kultura.dama.cz

3 komentáře:

  1. Podařilo se nám s Lenkou to stejné (nemáme náhodou ty stejné kupóny? ;) ), akorát jako druhý film jsme měli Prachy dělaj člověka. Fuka to sice taky trhal (zmatený, změna režisérů atd.), takže jsme měli strach z až moc originální cool české akčňárny. Nám to ale přišlo v pohodě.

    OdpovědětVymazat
  2. Mě skoro příjde, že Fukovi co se rozešel, přijde každe film špatnej až strašnej... Škoda.

    OdpovědětVymazat
  3. Viděla bych řešení: seženeme nějakou vhodnou svobodnou nezadanou a dohodíme Fukovi s tím, že teď kvůli němu nechodíme do kina a rádi bychom zas začali.

    OdpovědětVymazat