11.8.12

US trip - den VII.

SIOUX FALLS, SD -> DEADWOOD, SD
650 km

9:12 Dnes byly na snídani toustíky (bez anýzu) a k dispozci toustovač. A mlíko do kávy. No krása prostě, RedRoof Inn thumbs up.
10:40 BENZÍNKA Čtu v průvodci o Badlands, Jižní Dakotě, rezervaci a Wounded Knee. Chce se mi plakat.
14:45 NÁRODNÍ PARK BADLANDS Je to takovej malej Grand Canyon a je tu sucho a vedro (jak se později ukázalo, mnohem víc než v Grand Canyonu). Chtěli jsme se jet podívat (teda hlavně já) k Wounded Knee, ale je to docela daleko, tak nic. Aspoň jsme tu nakoupili tři dary. Jo a jsme tu na překoupený annual pass. Hurá.
15:51 Směr Wall. Zatím žádnej bizon.
16:11 WALL - DRUGSTORE Máme objedané jídlo - bizoní burger. Nemůžem se dočkat.
16:33 Hovězí hambuerge mám teda radši než bizoní. Přikoupili jsme apple pie, asi jsem při jeho konzumaci vypadala nenažraně, protože se mne jakási paní zeptala, jestli je dobrý. Maj tady parádního tyroše, Marťas má i video. Jeden chlapeček z toho byl skoro na prášky.
18:59 DEADWOOD (jako fakt ten Deadwood ze seriálu) Máme uloženy věci u domácích a hurá na další atrakci - Mt. Rushmore
19:26 BLACK HILLS Cestou zas pršelo, ach jo. Black hills jsou z blízka zelené a borovicové a IMHO dost podobné Buchlovským horám.
20:14 MT. RUSHMORE MEMORIAL Parkujeme nelegálně (neplaceně, ale jako 11 dolarů jen za parkování?!) o kus dál po cestě dolů. Marťas má strach, že nás zatknou. Žene se na nás bouřka a hřmění, ale stejně se jdeme podívat kousek kolem když už jsme tady.
0:16 DEADWOOD Tak tak jsme uprchli před strašnou bouří. Nad Black Hills bylo úplně černo a ohromně se blýskalo, ale američanům to zdá se vůbec nevadilo a dovnitř proudili další a další v očekávání světelné šou.
Nestihli jsme Crazy Horse, snad zítra.

Den VI. <- Den VII. -> Den VIII.


Zvětšit mapu

Žádné komentáře:

Okomentovat