10.8.12

US trip - den IV.


BUFALLO, NY -> CHICAGO, IL
930 km

8:45 Venku je slunečno a bezmračno! Ještě než jsem vstala, už jsem se stihla vystresovat tím, co všechno se dnes stane (dojde benzín, přes limit nepůjde zaplatit hotel v Chicagu, uletí nám letadlo). Naštěstí jsem si vzpomněla, že hotel v Chicagu už je zaplacený a Marťas mě uklidnil, že nám ještě nesvítí benzínová kontrolka (ale kdo ví, jestli to vůbec umí) a let se dá přesunout, páč tohle není lowcost. Uff.
9:47 BENZÍNKA Máme natankováno. Hurá Sice to tady není jen tak, ale jde to.
11:27 NIAGARSKÉ VODOPÁDY Je tu lidí jako prase. Potkali jsme zatím nejtlustšího američana...a mluvil česky (s pražským přízvukem, nic osobního). Je to nižší než jsem čekala, škoda, že nemůžeme na druhou stranu.
13:20 ANGOLA Jsme v megamekáči s klavírem, co hraje sám. Zakoupili jsme burrito (mám radost, že nemusím jíst hamburger) a colu pro Marťase, protože má absťák a cola podle něj obsahuje endorfiny. Když ji má, je šťastný (respektive když ji nemá, je nešťastný).
18:33 SERVICE PLAZA CCA 45 MIL PŘED TOLEDEM [OHIO] Zakoupili jsme dárek pro Štěpánka - hrnek s Ohio Krávou a mají tady amishský popcorn. Marťas po mně ve Starbucks chtěl, abych koupila velké latté a zeptala se, jestli nám to rovnou nemůžou dát do dvou kelímků.
18:50 Ještě je třeba zapsat, že jsme v Ohiu a tady se může jet až 70/mph (v New Yorku a Pennsylvánii 65). Úža, jedeme 75.
20:09 Zase jsme stihli dotankovat, sláva. Vedle nás na odpočivadle stojí pravý americký motorkář s Harley-Davidsonem. A pozdravil mě, heč.
20:36 INDIANA Platili jsme další mýto, skoro 10 babek, no hrůza. V Ohiu a v Indianě mají dálnice, kde se dá za jízdy vystřihovat mapa Ohia. Na D1 by to třeba dost dobře nešlo.
Já nevim, že nám vždycky dochází benzín tam, kde je nejdražší.
20:53 Viděli jsme policejní auto jak se přihrnulo z protisměru a začalo někoho honit. no hustý. už jsme se chvíli báli že jdou po nás když jsme jeli 75 místo povolených 70.
20:56 Už jsme jeli kolem hříšníka, bohužel se zásah nepodařilo vyfotit. Nicméně radary jsou na solární pohon a manžel říkal, že zachází slunce a tak budu v háji a my můžeme jet.
21:07 Indiana je stejná placka jako Ohio, jen s nižšími daněmi (soudíme podle cen benzínu). Vyhlížíme Burger Kinga na večeři.
21:46 BURGER KING/PIZZA HUT/STARBUCKS KDESI CESTOU DO CHICAGA Omylem jsme zakoupili 2x meal místo 1x hambáč a 1x meal; no nějak se s tím poperem a příště už prý v tom budem umět chodit. Marťas chce, abychom si postupně shromáždili kelímky ze všech fastfoodů a pak vždycky rovnou přišli s tím správným.
Potkali jsme amish family. Marťas chce vědět jak se sem dostali, když nikde neviděl zaparkovaný povoz s koněm.
Jo, včera jsem možná viděla 2-3 indiány v autě na dálnici (rozhodla jsem se, že budu každý den počítat kolik jsme jich viděli).
1:32 EST/0:32 CST My bydlíme. Hurá. Žádní mravenci a teplá voda a velká placatá televize (ne že bychom si ji pak někdy pustili). Juch. Je tu o hodinu míň než vedle v Buffalu, takže můžeme o hoďku dýl spát. Supíš.

Den III. <- Den IV. -> Den V.


Zvětšit mapu

Žádné komentáře:

Okomentovat