23.8.10

Dovolená v DM 3/3

Pátek 20.8.
Protože bylo opravdu pěkně a slunéčko pálilo, vydali jsme se na výlet k přehradě Pastviny. Zde jsme si opět zapůjčili šlapadlo s klouzačkou, protože se Marťas chtěl klouzat do vody, ale málem mu na to nezbyl čas, protože mě skoro celou cestu k hrázi a zpět otravoval otázkami jako když mám hotel s nekonečnem pokojů a přijede autobus s nekonečnem lichých čísel a pak další s nekonečnem sudých čísel kam je ubytuju a když jsme se dohodli že se tam všechna vlezou i když všech je nekonečno, tak vytáhl podpásovku v podobě hosta číslo -1.

Sobota 21.8.
Dnes se konal Běh do vrchu který spočívá v tom, že velké množství lidí ve stanovený čas vyběhne od dolnomoravského obecního úřadu a zastaví se až na Králickém Sněžníku. Marťas se chtěl jít podívat na start, ale ten jsme tak trochu prošvihli, neb jsme ještě leželi v posteli. Ale to vůbec nevadilo, protože závod vedl kolem kostela a tak jsme běžcům mohli chvíli fandit z okna. Přijde mi neuvěřitelné, že nejrychlejší běžec byl v cíli za 00:56:46.21! Za tu dobu jsem se skoro nestihla ani nasnídat.
Náš dopolední a polední program spočíval v sekání trávy [já] a vyvracení pařezu [Marťas].
Odpoledne jsme se pak vydali na druhou akci která se konala v blízkém okolí a to Akce Cihelna 2010, při které jsme viděli boj četníků a pohraniční stráže s německými pašeráky zbraní a poté jak by to vypadalo, kdyby nebylo Mnichovské dohody [konkrétně německý útok na pěchotní srub K-S 14 U Cihelny a jeho úspěšná obrana]. No prostě paráda!

Neděle 22.8.
Megaúklid celého domu a odjezd domů.
Už jenom kvůli tomuto dni se nevyplatí jezdit jen ve dvou, protože fara je dost velká, víme?

6 komentářů:

  1. Baru dobry. Az na to vyvraceni parezu. Cetla jsem to jako "vyzvraceni" a hned jsem se lekla, co se vam prihodilo. Uz se mi zase ulevilo :o)
    Ten beh do vrchu prej byl nominacni na nejake mistrovstvi. Akorat se prej nepodarilo nikoho nominovat, protoze to vyhral nekdo uplne jiny, nez se cekalo. To sou teda veci! :o)

    OdpovědětVymazat
  2. Veru, ty seš jak rádio Jerevan!
    Závod Iscarex - Králičák je závod v běhu do vrchu, je součást serálu a letos byl i kvalifikačním závodem na mistroství světa, který se bude konat ve Slovinsku.
    Vyhrál ho (jako vždycky) Robert Krupička, jenomže on z nějakýho důvodu nechce reprezentovat a jede místo toho na Jungfrau Marathon, takže reprezentovat pojedou ti běžci, co skončili na druhým až sedmým místě.

    OdpovědětVymazat
  3. Marťas, Ty bys teda v Jerevanu taky uspěl. To Tvoje "jako vždycky" je ve skutečnosti letos. Předtím běžel jen jednou v roce 2000 a byl druhý.

    OdpovědětVymazat
  4. Prosimtě za co bych Ti měla být vděčná když poskytuješ nepřesné informace a ještě s tím machruješ?

    OdpovědětVymazat
  5. Tady se tak krásně pozná, kdo je knihovnák a ověřuje si svoje zdroje! Já to mám samozřejmě z kdovíkolikáté ruky, takže sem tu za blba, ale co, rádio Jerevan je aspoň vtipný, když už ne důvěryhodný.

    OdpovědětVymazat