25.9.09

Expedice Maroko II

14.9. الاثنين
9:00 - Protéká nám záchod. Tak, že nejde spláchnout. Marťas nechce vstávat, je onavenej. To bude den.
10:45 - Zahrady Majorelle - Jsem za debila, keš a kluci jsou v jiných zahradách. Ach jo.
11:41 - Sedíme v zahradách Majorelle v café a pijeme "Refresher", což je jakýsi nápoj z dužiny vymačkaných pomerančů a čehosi dalšího.
13:25 - Zahrady Menara - Byli jsme se podívat v marockém supermarketu, vyměnili další peníze a svezli jsme se tágem k Jardin Menara. Jsou tu olivy a velbloudi.
14:03 - Všechno se proti mě spiklo. U keše stojí chlap a nejspíš číhá kdo si tam pro ni přijde.
15:45 - Saadské hrobky - Nechali jsme se natáhnout taxikářem. Mezi půl třetí a třetí jsme měli sraz s Evou a G. před branou do paláce El Badi, ale holky nejspíš dorazily někdy jindy někam jinam. Vydali jsme se k hrobkám a cestou narazili na většinu Skupiny A, která se k nám přidala a pak jsme se hromadně ztratili v medině.
Jak vidno, zase jsme se našli. Marťas předčítá z průvodce a všichni ho musí poslouchat.
17:52 - Hotel Farouk - V druhém paláci bylo taky zavřeno. Je přece Ramadán.
V 7 máme všichni sraz v Chesterfield pubu. G. se chce jít najíst do Mekáče, my ostatní si dáme něco na náměstí! Čeká mě sprcha.
18:45 - McDonald's - Vedle nás sedí muslimka s tácem jídla a nejspíš čeká až zařve muezín...aha. Buď muezín řval a neslyšeli jsme ho a nebo na to kašle, protože už jí.
19:41 - Chesterfield pub - Proto jsem jela do Afriky abych si mohla jít posedět do evropské hospody.
21:54 - Keš v Cafe de France byl tak trochu debakl, ale to neva. Sedíme na terase jakési restaurace a hrozně tu fouká vítr. Kraťa a G. si objednali pizzu. Mám děsnej hlad.
Na náměstí se točí nějaký film s chlapem co polyká oheň.
0:29 - Vyměnili jsme peníze a nechali se zatáhnout na tržiště. Výhodně jsem zakoupila brčálově zelené cosi, do čeho ani nevím, jestli se vlezu. Ale to neva, hlavní je, že jsem to usmlouvala z 260 na 80 dirhamů. Vojta s Marťasem si mezitím dali na náměstí jídlo a vypadá to, že jsou raději, že tak úplně neví co jí.
1:22 - Hotel - Venku prší!
Podívali jsme se ke Skupině A na terasu a do jednoho pokoje [pro toho pro 5 lidí] a pak jsme se odebrali do hotelu. Holky šly rovnou a nejspíš pěšky, my s M. jsme ještě na náměstí koupili vodu, pátrali po pečivu na snídani [marně] a jeli tágem. Smlouvání s taxikářem když venku prší je úplně jiný pocit než když neprší.
Ačkoli venku prší, tady je furt vedro.

ssamius.blogspot.com/2009/11/pondeli-149-prohlidka-marakese.html

Žádné komentáře:

Okomentovat