22.9.09

Expedice Maroko I

Místo pobytu: Maroko
Účastníci:
Skupina A - odlet 10.9. Pow, Kraťa, Milan, Pavel, Libour, Veru, Johny, Lucka, Vojta
Skupina B - odelt 12.9. já, Marťas, G, Eva,
Mimořádný stav: Ramadán

12.9. السبت
18:23 - Letiště Bratislava - Je mi pěkně blbě. Jediné co mě trochu těší je, že v tom nejsem sama, ale mám spolutrpitelku G.
22:28 - Letiště Brusel - Marťas mě ukecává ať zůstanem tady a jedeme na výlet do Antverp a do Brugg. Mají tu pitomá sedátka s opěrkama. V letadle s námi letěli řvoucí teenageři, doufáme, že už tu zůstanou. M. si chtěl koupit belgické pivo, ale mají tu jen Stellu a ještě cosi, co si může koupit i u nás.
Jdu luštit křížovku, snad to zabere aspoň deset minut.
23:42 - M. nadává na Kraťu který nám tenhle let s přestupem zařídil. Jdu si lehnout na zem. Už teď se mi ten co jsem si vzala sebou megašátek hodí.

13.9. الأحد
0:04 - Marťas se ke mě přidal a pod hlavou má batoh s foťákem. Na Kraťu už nenadává, jen říká, že chce domů a že nemá rád nepohodlí a taky nám natočil budík. Kdybychom náhodou usnuli.
4:30 - Cca v 1 Marťase napadlo vytáhnout spacáky, protože zem je hrozně studená. Ve 2:20 přijeli uklízeči a ve 4:30 nás vzbudil zřízenec že máme vstávat. Je tu už hafo lidí.
5:14 - Prošli jsme odbavením, na rozdíl od jiných bez problémů. Konečně káva!
8:34 - Letiště Fes-Saïss - Už jsem se stihla napít vody z kohoutku. Sedíme v autobuse a čekáme, až se řidič vykecá s francouzskými turisty. Moc doufáme, že opravdu jede na vlakové nádraží jak na naši otázku s úsměvem přikyvoval.
Všichni máme žízeň a hlad.
8:51 - Druhý řidič pořád někam odchází s penězma a před chvílí odešli oba! A nechali nastartovaný autobus.
9:01 - Eva se odvážně zeptala kdy bude autobus odjíždět a dozvěděla se, že čeká na letadlo ze Sevilly, takže tak za 30 minut.
10:11 - Fes - S ostatními turisty jsme vystoupili u vlakového nádraží a zakoupili jsme si lístky do Marrákeše, 1. třídou. Zakoupili jsme také vodu a já cigarety a vydali se do ústraní se najíst, napít a zakouřit si. Na rozdíl od španělských turistů, kteří pijou a kouří rovnou před obchodem tak, aby na ně měla plná čekárna maročanů výhled.
10:45 - Vlak - Kupé super [má i klímu], jediná nevýhoda jsou dva cizí spolucestující. Slečna se na nás tváří nevraživě, jako kdybychom za to mohli. Kraťa psal, že kolem 6 by mohli být v Marrákeši a až najdou bydlení, pošlou nám souřadnice.
12:24 - 1) Spolucestující vystoupili, protože jedou do Tangeru.
2) Dveře, které jsou hned vedle záchodu, jsou pořád otevřené. Jako i za jízdy. Jít na záchod je tak větší dobrodružství než obvykle.
3) Na WC jsem překvapila vojáka marocké královské armády. Má se zavírat, prase.
16:07 - Spalo se nám moc dobře, dokud si k nám nepřisedli dva Marokánci. Eva se šla protáhnout na chodbu a za rohem u otevřených dveří narazila na Francouze s Američankou an tajně požívají jídlo a nápoj, protože "to prý nejde vydržet". Tak se tam pak obě holky vydaly za nimi se zásobou müsli tyčinek.
19:02 - Hotel Farouk - Jsem překvapená, že v prvním hotelu který jsme hledali [a jeden z nejbližších vlakovému nádraží] měli místo. Obdrželi jsme dva pokoje po třech postelích. Je tu hrozné vedro, ale aspoň tu máme větrák.
Na vlakovém nádraží mají KFC a Mc'Donalda. Jsme unešeni.
19:39 - Tady teče teplá voda!
Skupina A bydlí na náměstí [Djemaa el Fna], Liboura bolí koleno, chtějí abychom přišli za nimi [cca 3 km].
Marťas chce jít někam na večeři.
Mě je to jedno.
21:27 - Svezli jsme se drožkou k té velké věži co je děsně známá a začíná na K [věž od mešity Koutoubia].
Byli jsme na večeři v hotelu Ali [kde jsme chtěli původně spát, ale prý tam mají štěnice] a teď sedíme v jakémsi hotelu kde prodávají pivo a tak je tu plno turistů.
23:19 - Hotel Farouk - Našli jsme obchody s jídlem a vodou.

ssamius.blogspot.com/2009/11/nedele-139-hrdinny-sestup.html

Žádné komentáře:

Okomentovat