4.1.08

Dva zeměpisy a jedno knihovnictví

Mám tu tři věci které jsem sice neobjevila já, ale líbí se mi natolik, že je chci poslat dál:
1) na Všemi osmi se dnes objevil odkaz na zeměpisný test Traveler IQ challenge - How well do you know your world?. V kategorii World jsem skončila v 10. kole ze 12. což považuju celkem z úspěch, neboť v posledních dvou kolech jsem byla ráda když jsem trefila dobře alespoň světadíl.
2) V souvislosti s předchozím bodem jsem si vzpomněla na World66, kde si můžete zaškrtnout které státy jste už navštívili.
3) Ve v Mölmö ve Švédsku udělali před několika lety takovýto zajímavý projekt a letos proběhly dva pokusy i v Praze. [článek v v Ikarosu].

6 komentářů:

  1. já se ani zanic nemůžu dostat přes 8. kolo :(

    OdpovědětVymazat
  2. cha! tak jsem se nakonec propracoval i do 10.!

    OdpovědětVymazat
  3. gratuluju. podle me je dost pitomy, ze je ta mapa tak mala a tak se clovek mnohdy netrefi ani kdyz vi kde ta vec lezi

    OdpovědětVymazat
  4. Jsem se dostala nejblíž na 35km od Stonehenge.

    OdpovědětVymazat
  5. Je to dost dobrý. Zeměpis moc neumím a tak mám pro Evropu 107 a pro svět 111 Traveler IQ. Doporučil bych to v zeměpisu místo testu ze slepé mapy.. takovej e-learning.

    OdpovědětVymazat
  6. ja jsem mela nejlepsi vysledek kdyz jsem to hrala uplne poprve, ale to jsem se nejak nepodivala na vysku sveho Traveler IQ (pamatuju si zhruba jen pocet bodu) :( Zatim jsem u sveta na 113.

    OdpovědětVymazat