14.12.07

Hlavně o mně a informatice

Poslední dva dny byly báječné, jenom se dnes ráno cítím, jako kdyby mě někdo praštil kladivem. Už tři hodiny čekám kdy to přejde.

Středa
Depka, Rip & Unzemi se přišli mrknout na velkoformátovou [máme největší televizi] Love Actually. To málem nedopadlo, protože jsme si předtím jako předkrm dali první a posléze i druhý díl IT crowd a skoro to vypadalo že bude celá první série. Taky mi sežrali skoro všechny mandarinky [Unzemi] a nechali půlku třetího popcornu a skoro celou mléčnou čokoládu s karamelovou náplní [Depka], kterou jsme pro změnu sežrala včera [vlastně už dneska] na jeden zátah zase já.
K tomuto bych ještě chtěla poznamenat že jsem zjistila jednu poměrně důležitou věc: vánoční úklid je IMHO nejlépe provést tak, že si člověk tak týden dva před Vánocema pozve na návštěvu partu kamarádů, z nichž jeden má byt jako klícku a ti ostatní už ten byt jako klícku viděli.

Čtvrtek
Sraz v Empire s Janičkou, která stále neslyší na jedno ucho. Dala jsem si hovězí steak, protože se potřebuju zbavit stravenek. Steak byl bez přílohy, protože tam berou naráz stravenky jen dvě.
Poté sraz s W. na Nádru v jedničce a hurá na sraz VšV a spol..
VšV a spol. spadají do kategorie "moje studium", podkategorie "fakulta informatiky MU" a podpodkategorie "grafický design", přičemž VšV je hlavním hybatelem a vyučujícím a "a spol." jsou další postupně přidružení vyučující a bývalí studenti.
Ano, je to tak, já jsem opravdu absolvovala několik předmětů na FI a to dokonce úspěšně. Za poznámku jistě stojí, že na nejzákladnějším předmětu Základy vizuální komunikace [který si zapisují prakticky všichni studenti FI, protože si myslí, že to jsou lehce získané kredity] jsem se potkala nejen s W., ale taky se svým [v té době] dlouholetým kamarádem Marťasem a dokonce jsme spolu na hodinách hráli piškvorky a lodě. Ovšem na rozdíl od většiny ostatních informatiků [včetně Marťase] jsem já pokračovala i v navazujících předmětech Grafický design "I/II/III", "Písmo I /II/III" a posléze i "Typografie I/II/III", protože jsem zjistila, že je mi mezi informatiky dobře a chci tam chodit co nejdéle.

No. Sraz to byl veselý, neboť jsem se tam setkala nejen s VšV a nejnejnejnejnejnejnejnejpéťou [kterému jsem mimochodem dohodila před lety zaměstnání ve kterém stále setrvává, a stále mi odmítá poskytnout zaslouženou provizi], ale taky se dvěma dalšími účastníky báječné akce "Plenér - Manévry Lipnice 2002". Plenér je akce, kterou VšV pořádá každoročně o prázdninách a jde o zhruba týdenní pobyt v přírodě na čerstvém vzduchu, na kterém se účastníci [studenti VšV] učí kreslení, stínování, akvarelování, frotážování, focení a jiným výtvarným činnostem.
Plenér - Manévry Lipnice 2002 zanechal v našich srdcích takovou hlubokou stopu, že jsme se hned nadšeně domluvili na zopakování.
Doufám, že to klapne, páč už se moc těšíme.

2 komentáře:

  1. Provizi za PP by Ti měl dát Kovać jako zaměstnavatel. Být Tebou, tak mu to při vhodné příležitosti připomenu... Provize se pohybují v řádu desítek tisíc, tak mu třeba navrhni slevu. Kdyby se ošíval, že už je to moc dlouho, tak mu připomeň, že provize se dávají až po zkušební době :)

    OdpovědětVymazat
  2. No kdyz uz, tak by mi ji mozna mohli dat oba dva, protoze pro oba to je evidentne dost vyhodne.
    Akorat je trochu problem, ze ja se s Kovaćem moc nevidim a kdyz ho vidim, tak me nejspis ani nepozna. Mohla bych to ale zkusit pres Marcelku...:)

    OdpovědětVymazat