14.11.07

14.11.2007

Dnes jsme měli pracovní poradu v UK. Mám pracovní porady v UK docela ráda, protože tam potkám lidi z dalších fakultních knihoven a většinou zjistím, že nějaký pitomý a neřešitelný problém není jen u nás, ale i jinde. Ne že bych jim to přála, ale je to znamení, že za to nemůžu já a hlavně, že v tom nejsem sama.
No, ale hlavní událost dne se netýkala práce, nýbrž něčeho úplně jiného. Před pár týdny jsem totiž sebrala odvahu a objednala se k zubařce. Dneska jsem sebrala odvahu která se mi mezitím vrátila a na vyjednanou návštěvu se vydala. Byl objeven malý kaz [což je celkem úspěch na to, jak dluho jsem u zubařky nebyla] a já jsem se rozhodla, že se s ním zbavím zrovna i dotyčného zubu, neboť to je osmička a já svoje osmičky nemám ráda.
Bylo mi tedy aplikováno umrtvení a po čtvrt hodině se paní doktorka chopila nástroje na vytrhávání.
Dost to bolelo.
Dalších deset minut čekání až to začene pořádně působit.
Druhý pokus o trhání.
Aaaaaaaaaaaaauuuuuuuuuuu.
Druhá dávka umrtvovače.
Třetí pokus o trhání.
Aaaaaaaaaaaaauuuuuuuuuuu.
Dalších deset minut čekání až to začene pořádně působit. Paní doktorka a sestra se mě snaží přesvědčit, že to není bolest, ale jen tlak a dostává se mi vysvětlení jak umrtvovač funguje.
Čtvrtý pokus o trhání. Slibuji, že už nebudu řvát ať to bude bolet jak chce.
Aaaaaaaaaaaaauuuuuuuuuuu.
Je mi aplikována třetí dávka umrtvovače a protože v ordinaci zavazím už hodinu, jsem přesunuta na jiné křeslo, aby paní doktorka mezitím mohla ošetřovat další pacienty. Využívám příležitosti a beru si sebou ze své tašky knihu, protože už mě nebaví pořád jen koukat z okna.
Pátý pokus o trhání. Paní doktorka slibuje, že jestli to bude ještě bolet, tak mě s tím pošle na chirurgii.
Aaaaaaaaaaaaauuuuuuuuuuu. Kromě toho, že bolí trhání zubu, mi doktorka tlačí spodní ret na spodní zuby a taky každou chvíli čekám oblíbné vyhození pravé čelisti.
Sestra: Už je skoro venku.
Aaaaaaaaaaaaauuuuuuuuuuu.
Sestra: Ještě kousínek.
Aaaaaaaaaaaaauuuuuuuuuuu.
Sestra: No vida, už ho máme.
Doktorka: Umrtvení přestane působit po dvou až třech hodinách. A na ten druhý kaz vás sestra objedná.
Já v duchu: Kurva jakej druhej kaz, o tom předtím vůbec nebyla řeč.

3 komentáře:

  1. Chudáčku, tak to tě lituju, buď ráda, že ti nezlomili čelist i to se může stát. Ty zuby moudrosti, kromě těchto potíží totiž nejsou na nic. Ať tě to dlouho netrápí

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem vychechtaná. V září u zubaře po devíti letech a nenašel zhola nic, pouze drobný zubní kámen mezi dolními jedničkami, který byl ve vteřině odstraněn a já po 5minutách vycházela z ordinace s úsměvem na rtech :o)

    "... na viděnou za rok, pane doktor" :o) :o) :o)

    OdpovědětVymazat
  3. Lionka: to se mas, ja se jeste porad v pravidelnych intervalech laduju ibalginem.

    OdpovědětVymazat