28.10.07

Brigáda II

Opět proběhla brigáda v Dolní Moravě.
Tentokrát jsme bydleli v penzionu přímo v DM, a to konkrétně asi tak 100 metrů od fary, což hodnotím, a nejen já, velice kladně. Mezi další výhody penzionu se řadí: nemuset zapínat elektriku, nemuset zapínat vodu ve sklepě kde určitě straší, nemuset zatápět v kamnech a topit, u každé postele lampička. Jo a taky televize, ale bez té se já teda docela obejdu. Někdy.
Minulou brigádu jsem se zdokonalila v hrabání posekané trávy a naučila se obsádrovávat elektrické zásuvky. Tuto brigádu jsem se naučila vycpávat mezery mezi oknem a stěnou polystyrenem a dotěsňovat montážní pěnou. Myslím si, že o sobě mohu prohlásit, že jsem jako fakt dobrá v řezání polystyrenu pilou [popřípadě nožem], a to do takového tvaru, který je právě potřeba, a ještě bez metru či pravítka.
Taky mám poznatek, který by se snad mohl někomu hodit: jakákoliv práce na jakékoliv stavbě se dá použít místo tužidla a laku na vlasy. Pokud není čas, stačí troška montážní pěny. Nejenže účes drží opravdu pevně, ale je to i s ozdobným barevným efektem. Osobně testováno.
Teď už musím jít, protože mám rozečtenou Pýchu a předsudek, a hrozně trnu, jak to mezi Elizabeth a panem Darcym dopadne.

3 komentáře:

  1. Koupila jsem si někdy letos paperbackové vydání Pride and Prejudice a strašně mě to vzalo.
    Byl tu zase ten pocit, že "to zatraceně chcu prožít taky v jejich době a hlavně s Mr. Darcy".

    Tu knihu si užívej. Je fakt dobrá ;o)
    :o)

    OdpovědětVymazat
  2. Jooo. A taky ty filmy. Ten původní s Colinem Firthem jako Mr. Darcy i ten novější s Keirou Knightley v roli Elizabeth... I když žeru Firtha, druhý Darcy též nebyl špatný *olíznutí* :o)

    OdpovědětVymazat
  3. Naštěstí to dopadlo dobře, takže si tu knihu taky nějak seženu. Kdo by si nechtěl jedou za pár let přečíst o panu Darcym, že...
    Na filmyová zpracování se chystám taky, už se opravdu moc těším na Colina Firtha.

    OdpovědětVymazat