10.9.07

Neverwhere

Kdysi za mých chatovacích dob jsem se s jedním uživatelem bavila o knihách. Nebyl rozhodně jediný s kým jsem se na toto téma bavila, ale byl první, kdo mi doporučil jednu ze dvou knih, které bych si [pokud by to bylo maximální povolené množství] vzala na pustý ostrov.

Neil Gaiman: Neverwhere

Kdo Neverwhere [v češtině Nikdykde] neznáte a rádi čtete, přetěte si to. Myslím, že v lepším případě budete nadšeni, v horším případě alespoň připustíte, že se to dobře čte.

Neverwhere je původně britský šestidílný seriál, který podle Gaimanova scénáře natočila v roce 1996 stanice BBC a až poté podle něj napsal Neil Gaiman knihu. Ještě že tak, protože toto opravdu JE jeden z příběhů, jejichž děj, postavy a prostředí stojí za to si při čtení vytvořit sám. Na druhou stranu pak je dost nebezpečné se podívat na televizní zpracování, protože je dost velká šance, že bude člověk zklamán. Já tu možnost vidět televizní zpracování měla a nevyužila, protože i těch pár záběrů [ještě k tomu mizerné kvality] ve mě zanechalo dost rozporuplné pocity.

Nikdykde_Wikipedia.cz
Neverwhere_Wikipedia.com

Při brouzdání jsem objevila, že zatímco tady v Brně máme Tmou, v Praze mají jednu noc v roce Spodní Prahu [Spodní Praha očima jednoho obchodníka] [Fotky ze Spodní Prahy]

Neil Gaiman_wikipedia.cz
Neil Gaiman_wikipedia.com
neilgaiman.com

PS: Kdo Neverwhere znáte, jistě uznáte, že toto je fotka která se do příběhu opravdu hodí :)

2 komentáře:

  1. Anonymní11/9/07 12:02

    Ne, že bych neměla knihy ráda, ale poslední dobou se mi fantasy a jí podobné knihy moc nelíbí. Nevím zda je to pomalejším a pohodlnějším myšlením, kdy se mě už nechce tolik přemýšlet nad postavami, které nejsou z tohoto světa, dělají mě nepochopitelné činnosti a prostředí v němž se pohybují, bývá natolik komplikované, že mu nerozumím.

    OdpovědětVymazat
  2. Anonymní12/9/07 10:14

    Souhlas, je to bomba :)

    OdpovědětVymazat