23.7.07

Expedice Rusko I

Rozhodla jsem se svých zápisků udělat takový menší seriál vydávaný podle toho, jak budu mít čas na přepisování.

parkoviště u StavárnyПЯТНИЦА 29.6.
21:37 - Stále jsme na parkovišti před Stavební fakultou, odkud byl stanoven čas odjezdu, a to na 20:00. Hodinu a půl se řešilo, že se nevlezem do přiděleného vozidla a chceme jiné. To co tu stojí totiž není autobus [ani avizovaný Mercedes-Benz Sprinter], ale osobní auto pro deset lidí. Již se začalo s konzumací piva, aby bylo více místa na krosny a jiná potřebná zavazadla.

СУББОТА 30.6.
1:00 - Český Těšín, hranice - měli jsme báječnou zastávku na beznínce v Těšíně, hned vedle komunitního centra s metalovým koncertem. Nejspíš pozornost od cestovní kanceláře.
5:45 - Zastávka kdesi v Polsku - Začala jsem s výzdobou zápisníku aby to konečně nějak vypadalo. Spala jsem na zemi a bylo dosti veselé se tam nějak vmáčknout. Ač jsem teď úžasně štíhlá, dělá mi obracení se z boku na bok, či z břicha na záda v prostoru širokém asi 30 centimetrů, přece jen trochu problémy. A taky mám celý oděv posetý žmolky z mé nové červené deky.
9:52 - S Hedou máme novou hru: obírání si navzájem červených žmolků z deky. Nechtějí nás pustit na záchod. Řidič už může jet jen necelou hodinu a tak razíme do nějakého národního parku, kde budeme i spát.
10:30 - Objevila jsem skvělé místo kam umístit mp3 přehrávač. Popelník ve stěně pod oknem. Mám hlad, ale nevím, jestli snesu další řízek.
12:40 - Zastávka pod mostem. Alec podotkla, že vždycky věděla, že pod nějakým skončí. Je tady spousta krav a kravinců. Přestala jsem obírat černé tepláky od červených žmolků a vyměnila je za zelené bezžmolkové kalhoty. Heda se po mně opičí a píše si cestovní deník. Pořád tvrdí, že tam píše jen samé kecy, ale to já sem taky a tak mě to moc neuklidňuje. Vláďa si zas představuje, že si naše zápisky všichni okopírujou a on že to vydá knižně.
Heda sebou vzala na dlouhé chvíle v autobuse časopisy Katka a Žena a život a taky aktuální nabídku Avonu i se vzorkem krému proti vráskám. Hned ráno jsme si ho aplikovaly na obličej a dobře jsme udělaly, protože teď pěkně pálí sluníčko.
Jo a jsme prý v Bobrovském národním parku.
13:01 - Podle Vládi bych měla napsat, že stojíme u řeky Nerew. To není ale tak podstatné jako to, že Alec tam málem spadla a teď to vypadá že Pepíček taky, protože už pět minut na něj čekáme.
15:48 - Již jsme se ubytovali v kempu [u města Augustów]. Je báječný, protože: a) do země se dají dobře zapíchnout stanové kolíky [na rozdíl od jakéhokoli kempu u Vltavy], b)jsou tu splachovací záchody, sprcha a teplá voda.
16:13 - Teď jsme na výletě k Wigierski park narodowy a máme rozchod do sedmi. Nevím co do té doby budem dělat.
16:56 - Štěpánek s Pepíčkem, Tom a Vláďa akčně vlazli do jezera a pořád po nás chtějí abychom se šli koupat taky. Mě teda ta sprcha přijde mnohem lákavější.
17:11 - Jdem dál kolem jezera sbírat veselé zážitky, abych si prý měla co zapisovat.
20:00 - Máme sejšn se čtením pohádky Mořský car a Jelena přemoudrá. Obdrželi jsme nějaké okopírované mapy a obrázky klášterů. Aspoň si budu mít čím zdobit canc.
21:30 - S Hedou ležíme ve stanu, úplně osprchované a máme se hrozně dobře. Až teda na tu diskotéku od vedle. Naštěstí máme zásobu ucpávek do uší. Čelovku používáme jako lustr, ale vzhledem k diskotéce a tomu jak se pořád kýve jde vlastně spíš o stroboskop.
Heda našla ve spacáku teplé ponožky.

Žádné komentáře:

Okomentovat