28.7.07

Expedice Rusko VII

kdesi v KaréliiПЯТНИЦА 6.7.
5:00 - Kdesi v Rusku v lese kde jsou medvědi - S Gedou jsme se prostřídaly v autobuse na zemi, dokonce se mi jednou i podařilo natáhnout úplně nohy. Jinak už naprosto přesně vím, co si představit pod pojmem "zkroucený jak paragraf".
Řidič Standa se potřebuje taky vyspat, a tak se zastavilo v jakémsi kempu, ze kterého vidím jen silnici a několik dřevěných staveb skládajících se ze střechy a podlahy. V té největší jsme rozbili tábor. Já se Štěpánkem spíme na stole, zbytek leží na lavicích. Je tu opravdu, ale opravdu hodně komárů. Medvěda jsme zatím neviděli a venku prší.
11:05 - Ráno na nás jakási babka ječela, že v tom přístavku nemáme co dělat. Teďka začala dělat šašlik, a tak jsme si dva objednali, abychom jí udělali radost. Jíme naši gulášovou polívku z pytlíku a aktuální téma je "komáři a účinnost našich různých repelentů a Offů proti nim".
S holkama jsme absolvovaly toaletu, aniž nás sežral medvěd.
11:25 - Bábuška nejen, že nám udělala šašlik, ale taky u sebe nechala za 10 rublů nabít baterku do foťáku a prodala nám za dalších 12 protikomárová cigára North Star.
11:39 - Jsme na fakultativním výletě u vodopádů. Je to asi 150 metrů od šašliku a moc se mi tu líbí, protože tu nejsou žádné poházené petflašky a mají tu odpadkové koše. Začíná mi být blbě z North Star, ale nejdou na mě komáři.
11:43 - L&T se nechávají fotograficky dokumentovat, jak na strom vážou křiklavě růžovou mašličku pro štěstí.
12:11 - Čekám u suvenýrů na holky až nakoupí dary. Já už mám zakoupen jeden prsten, ale ještě nevím jak s ním naložím.
12:34 - Zjistilo se, že jsme v Karélii a tak musím uzpůsobit výzdobu. Nemůžu si vynachválit svoji investici do goretexových bot. Jejich vnitřek je to jediné, co ještě nepromoklo.
13:00 - Zastávka na břehu jakéhosi jezera.
13:40 - Proběhla celozájezdová koupel. Zase se cítíme jako lidi.
13:50 - Po desetiminutovém prohledávání po strop zaskládaného zavazadlového prostoru byl Gedou nalezen ztracený štrůdl.
14:10 - S Gedou posloucháme písně S&Š abychom mohly pořádně natrénovat Krkodýla, Kubistický portrét a hlavně Tři tety, aby se v autobuse nepěla pořád jen píseň proti trudomyslnosti.
15:17 - Медвежьегорск - Proběhl meganákup v několika magazinech. Standa si nechal zakoupit kartón Bělomorek, Alec si koupila jednu krabku a Lída si koupila taky jednu krabku a večer bude mě a Gedu nutit to kouřit, aby ušetřila Off. Byli jsme v super obchodě s oblečením a vším možným, kde měli krásné svatební šaty za pouhých 4550 rublů [cca 3670 korun]. Jája zakoupila litr vodky Русский размер, na které je napsáno, co se člověku stane podle toho kolik z ní upije.
Trochu se bojím, že Medvežegorsk je poslední město které jsem kdy viděla.
17:06 - Zastávka na podezřele čisté a zásobené benzínce. Lída a Alec začaly krmit tři místní psy, Geda si jednoho z nich chce vzít domů.
Bolí mě bříško, protože mám z té dírovaté cesty přeházené vnitřnosti. A vzadu není víc místa proto, že bychom spotřebovali tolik zásob, ale protože se setřásly.
18:25 - Právě jsme projeli kolem údržby silnic. To bych tu tedy opravdu nečekala.
18:48 - Z Petrohradu už jsme ujeli 814 kilometrů.
18:55 - 15 kilometrů do Kemu ze kterého odplujeme na Solovky. Spát budeme ještě tady a ráno vyrazíme.
19:36 - Jsme u modrobílé závory a Jája už pět minut vyjednává průjezd. Zevnitř auta to vypadá dost beznadějně.
19:40 - Chyba, v 7:30 jede loď a bere i auta a Standa s náma nechce jet.
19:54 - Chtěli bychom někde rozložit tábor, ale všude kolem jsou bažiny.
20:08 - ...nebo smetiště.
22:36 - Táboříme na fotbalovém hřišti. Máme tu návštěvu z vesnice, kerá chtěla koupit auto. Zatím vyfasoval bonbóny a z auta vylezla Jája s jedním pivem. Teď jsme zvědaví jak to dopadne a čekáme, že se budem stěhovat.
23:36 - Voloďa se ještě pořádně pobavil s Pepíčkem, ale pak na něj kdosi zavolal a tak nás nakonec opustil. Venku prší a je dost světlo, takže se nám, teda hlavně mně, vůbec nechce spát. Vstáváme v půl 6 ráno. Geda si zdobí svůj zápisník mými pastelkami a já to vidím taky tak. Škoda, žen ten Garry Potter zůstal v autě.

Žádné komentáře:

Okomentovat