18.1.07

Zachraň roztleskávačku, zachráníš svět

Rozhodla jsem se, že si přestanu hrát na vzdělaného intelektuála který okatě pohrdá seriály ["já se na seriály nedívám, je to ztráta času" "já se na seriály nedívám, jsou to kraviny, radši si něco přečtu"], a dám prostor svým skrytým touhám, budu se na ně dívat a klidně na nich budu i závislá. Nastal prostě čas si přiznat, že jsou jisté seriály které se mi líbí, ráda se na ně dívám, baví mě a chci vědět jak to bude dál. Výše uvedené antiseriálové postoje mi jednak přijdou už spíše jako pózy a snaha zapůsobit na ostatní intelektuály v okolí, a pak, není zas tak velký rozdíl mezi "číst příběh" a "dívat se na příběh". Respektive je v tom samozřejmě rozdíl, ale v obou těchto činnostech jde o to "poslechnout si pohádku" a třást se o osud hlavního hrdiny. Jistě, jsou lidé, kteří raději čtou o teorii relativity nebo akvarijních rybičkách, ale těch není zas tak moc, a být vědec, nebo mít hobby ještě neznamená, že je někdo intelektuál.
Takže k věci: můj poslední objev je americký [když už jsme u toho, taky už kašlu na to, pohrdat vším americkým, protože američani vytvořili spoustu báječných věcí] seriál Heroes. Podle toho co jsem viděla a četla, jde o něco mezi X-Men, Lost, Akta X. Vystupuje tam vícero hlavních postav:

Mohinder [New York, New York, USA] jeho otec byl zavražděn, protože přišel na to, jak najít lidi se zvláštními schopnostmi.
Nathan [New York, New York, USA] umí lítat.Peter [New York, New York, USA] na sebe bere vlastnosti ostatních výjimečných, pokud jsou na blízku.
Isaac [New York, New York, USA] když je zdrogovanej, tak vidí do budoucnosti.Simone [New York, New York, USA] asi nic neumí, ale je Isaacova přítelkyně a i to je IMHO dost náročné.
Hiro [Tokyo ,Japonsko] se umí pohybovat v časoprostoru.D.L. jsem ještě neviděla, tak nevím co má za schopnost, ani kde teď bydlí.
V Niki [Las Vegas, Nevada, USA] se projevuje alterego její mrtvé sestry-dvojčete.Micah [Las Vegas, Nevada, USA] je děsně chytrej.
Matt [Los Angeles, Kalifornie, USA] slyší co si kdo myslí.Claire [Oddesa, Texas, USA], okamžitě se jí zahojí jakékoli zranění těla, včetně hlavy otočené o 180 stupňů.

9 komentářů:

  1. Kolega mi doporučoval seriál, jehož hlavním hrdinou je masový vrah a vyšetřovatel v jedné osobě. Na jméno si nevzpomenu :(

    OdpovědětVymazat
  2. Štěpán: Prison Break. Všichni na to čumí a ty si nepamatuješ název... :)

    OdpovědětVymazat
  3. Anonymní19/1/07 11:49

    Ani jsi se nepochlubila, že ten seriál máš ode mne :)) Ale jsem rád, že se Ti zamlouval přinejmenším stejně jako mně:))

    OdpovědětVymazat
  4. depka: chces snad aby vsichni vedeli, ze jsi zpusobil nekolik zavislsti v mem okoli? tak vidis! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Anonymní19/1/07 20:08

    Espoo: já se za to nestydím:) já rád způsobuji lidem kolem sebe závislost:)))
    Takže asi tak nějak :))

    OdpovědětVymazat
  6. depony: tak sežeň další díly. je mi jedno že se teprv možná budou vysílat. já je chci teď hned!
    :)

    OdpovědětVymazat
  7. Martin: Podle me to teda neni Prison Break, ale Dexter.

    OdpovědětVymazat
  8. Tak pročs to nenapsala pře dvěma a třičtvrtě rokama, když seš tak chytrá, co!?!?! ;))

    OdpovědětVymazat
  9. To jsem o Dexterovi snad ani ještě nevěděla, takže je to celkem pochopitelné. Ale že se sekl někdo kdo o sobě tvrdí že ví všechno, to mi teda hlava nebere.

    OdpovědětVymazat