27.1.07

Předchůdce Cancu

Pro ty kteří neví co je to Canc s velkým C, tak: v mém případě se vždy jedná o čtverečkovaný, pokud možno tlustý, sešit s tvrdými deskami, které se honosí buď nějakým pěkným barevným obrázkem z původní výroby, nebo je mu vyroben originální přebal. Do Cancu se píší zápisy a postřehy z různých zajímavých akcí [popřípadě z takových, které se tváří že by mohly být zajímavé], divadelních představení, výletů a podobně. Aby bylo na co koukat, je potřeba řešit originálně rozvržení textů, kreslit obrázky, k vytváření nadpisů používat pastelek či jiných zvýrazňovacích prostředků [u mě tedy zrovna frčí gelové propisky], lepit jízdenky, vstupenky, fotografie, popřípadě účty z hospod.
Podle spousty lidí, je potřeba k psaní Cancu hodně trpělivosti. To si nemyslím, podle mě je k tomu víc než trpělivost potřeba umění diplomacie, protože 99% lidí kteří se s Cancem setkají, mají potřebu divit se, ale hlavně si jej prohlížet a číst. Z tohoto důvodu, tam bohužel člověk ne vždy a ne o všech může konkrétně napsat co si myslí.
Pro představu [a pro ty kdo neklikli na předchozí odkazy] zde uvádím příklady, jak by měly vypadat desky, nadpis a zápis akce:
Ale proč to píšu. Včera jsem doma našla starý sešit, jež se dá nazvat předchůdcem Cancu, neboť obsahuje můj první větší zápis z akce.
Výlet se konal 29.7. - 2.8. 1987 a šlo o putování mojí mámy a mě po především Jižních Čechách. Většinu zápisů samozřejmě prováděla máma, ale jak je, především na výše uvedené straně vidno, již tehdy se závratně rozjela má cancová kariéra.
Ukázka předchůdce Cancu [i s mým úplně prvním zápisem v životě]:
[pro zájemce následují strany 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 a 11]

Žádné komentáře:

Okomentovat