16.1.07

Kupec benátský

Ve svém filmovém seznamu si můžu odškrtnout další položku.
Jsem nevzdělanec a ze Shakespeara toho znám velmi málo, a i to málo znám málo. O Kupci benátském jsem věděla, že se tam vyskytuje nějaký žid, a na začátku filmu mi docvaklo, že už jsem někdy slyšela něco o libře masa. No a po skončení filmu mě nepřekvapuje, že se tam vyskytovala: 1) romantická láska, 2) chytrá ženská, 3) ženská převlečená za chlapa, 4) nějaká finta díky které dojde k zásadnímu dějovému zvratu.
I přes to, že nám film [jak říkal Marťas] pouštěla uklízečka, a tak jsme neviděli dost scén které se vyskytovaly na začátcích a koncích cívek, ho stále hodnotím kladněji než Zamilovaného Shakespeara. Tyto dva, podle někoho neporovnatelné, já ale porovnávám protože: 1) key word: Shakespeare, 2) filmy se odehrávají ve stejném století, tudíž mají báječné dobové kostýmy, 3) holky v převleku si byly dost podobné, 4) kluci [hlavní milovníci] si podle mě byli taky dost podobní, to ale možná dělá to sexy strniště.

...jo tak už vím proč si byli podobní. Protože je hrál ten stejný herec.

Jo, Al Pacino je jako chamtivý židovský lichvář ještě ukrutnější než jako ďáblův advokát. Akorát mě toho jeho žida bylo hrozně líto.

Žádné komentáře:

Okomentovat