21.11.06

21. listopadu 2006

Ježkovy to je zas den.
Abych vás uvedla do situace:
Jsem součástí skupiny lidí [dvou] která se na naší univerzitě snaží dělat něco ohledně vysokoškolských kvalifikačních prací [noblesní název pro diplomky]. To znamená zajistit aby si ty diplomky byly podobné aspoň v titulním listu, obsahovaly nějaké náležitosti jako jsou klíčová slova, anotace, obsah atd. a aby se do knihovny odevzdávaly v elektronické podobě, tzn. na CD nebo DVD a vlastně vůbec nejlépe aby se odevzdávaly formou zapsání či zkopírování do nějakého elektronického systému. To se všechno dělá dost špatně, protože u nás žádný pořádný elektronický systém, který by toto uměl, nemáme a taky se naše univerzita skládá ze spousty fakult, které si nechtějí nechat do ničeho kecat, protože ony to všechno umějí a mají nejlíp.
Naše skupina už pokročila tak daleko, že požadavkům dala formu a rozhodla se, že je potřeba to řešit na poněkud vyšší úrovni než jsou knihovníci a tak si zažádala o rande s prorektorem. Rande se uskutečnilo dneska ve 12 hodin [tzn., že v 11 jsme s druhým členem skupiny stepovali s cigárem před rektorátem a na střídačku opakovali "to je v háji [no tak používali jsme trochu jiné slovo, ale písemně to až tak dobře nezní]" "nepůjdem tam" "on nás vyhodí" "dyť zjistí že tomu vůbec nerozumíme a že nic nevíme" "co mu budem říkat" "měli jsme si dát panáka"]. Prorektor se tvářil velice přívětivě a jako by se nezajímal o témeř nic jiného než jsou nějaké zatracené diplomky a problémy s tím spojené. Bohužel se o to zajímal až tak moc, že si myslí že licenční smlouva [jestli se diplomka může nebo nemůže zveřejňovat] je potřeba [já se radši, než s autorským, kamarádím s vysokoškolským zákonem a tak si myslím že je na nic]. Ale zato se mu líbil náš návrh jednotného titulního listu a povinného elektronicého exempláře do knihovny.
Jsem fakt zvědavá, kdy to u nás bude fungovat jak u konkurence, kde mají [ve srovnání s tím naším] parádní informační systém, díky kterému se diplomky odevzdávají jedna báseň a ty co jsou papírově jsou pro všechny veřejně přístupné.

No ale to není všechno, včera jsem se sestřenky ptala který alkoholický nápoj preferuje můj bratranec který má teď někdy narozeniny. Dozvěděla jsem se že slivovici a to mě trochu položilo, protože mi přijde opravdu ... [ani mě nenapadá žádný vhodný výraz] vozit slivovici z Brna na Valašsko.

Žádné komentáře:

Okomentovat