16.9.06

Bible - Mao - Odsun

V nováckých zprávách byla dneska reportáž o mistrovství České republiky ze znalostí Bible. Bohužel jsem se nedozvěděla z které církve bylo vítězné družstvo. Nicméně kdybyste se chtěli přihlásit na příští ročník, tak tady snad budou informace.

Causa minulého Reflexu se zabývala velkým Mao Ce-Tungem. Dost děsivé. Koho by téma zajímalo více, doporučuji níže zmiňovanou knihu Divoké labutě od Jung Changové která nedávno vydala Maovu biografii.

V tom stejném Reflexu je taky rozhovor s Václavem Houžvičkou o věčném tématu "Češi - Němci - válka - odsun". Tomuto tématu tady mám ještě výpisky z knihy Karla Kaplana Pravda o Československu 1945 - 1948.

2 komentáře:

  1. Vítězný tým byl z Církve bratrské z Brna. Členem je i Petr Doušek, který se podle svých slov považuje za Proroka. Této profesi se může věnovat takřka na "plný úvazek" -- díky vstřícnosti lékařů, kteří mu přidělili invalidní důchod: na paranoidní schizofrenii.
    -- Zdroj: MF Dnes

    OdpovědětVymazat
  2. S lítostí v srdci oznamujeme, že Petr Doušek dne 25.05.2015 ve svých nedožitých 47 letech po dlouhé a nevýlečitelné nemoci náhle zemřel. Kdo jste jej znali, vzpoměňte si na něj modlitbou...

    OdpovědětVymazat