10.8.12

US trip - den I.

10:16 RUZYNĚ Ve Starbucks tady mají ještě dražší kafe než obvykle. Už chápu, proč měla slečna na check-inu u sebe McCafé. Letadlo letí za dvě hodiny.
K naší přepážce právě přišel kompletní skotský holčičí lakrosový tým. Ještěže už jsme odbaveni.
Hezké je, že nám zavazadla pošlou rovnou na JFK.
11:20 Pomalu se snad vydáme hledat naši gate nebo co.
15:52 CET/14:54 BST HEATHROW Jsme u Gate 33 ještě dřív než personál. Nejsou tu ani žádní další cestující, neb na cedulích se ještě ani neukazuje odkud to letí. Jen Marťas tuto nejspíš tajnou informaci obdržel na check-inu.
15:02 Zjistila jsem, že mají "multifaith room". Zajímalo by mě, jestli to je dohromady pro všechna náboženství. Jako třeba pro židy a muslimy.
Vedle mě sedí slečna, která se tváří hrozně znuděně, jako by to byla děsná otrava lítat furt z Londýna do NY. Rozčiluje mě to.
16:00 Už jdeme. venku prší. V dobytčáku na nás čekala deka, polštářek, sluchátka a kartáček na zuby.
22:34 BST/17:34 EST Pod námi je stát Maine. Dostali jsme sváču a Marťas byl polit čajem. Musím se dívat na Hunger Games, neboť to je jeden z pouhých tří filmů který má i anglické titulky (jeden už jsem viděla)
19:02 EST Je tu hnusně a chce se mi děsně na záchod. Snad budou ještě před úředníkem, jinak nevím, jak budu konverzovat.
19:20 Nejdou otevřít dveře od letadla. Už půl hodiny. Je tu děsný vedro. Marťas chce, abychom museli skákat z letadla po nafukovací skluzavce.
20:00 Dveře stále zavřené. Jedeme to zkusit jinam. Doufám, že na jiné letiště.
23:37 QUEENS - U SAMA No já tomu nemůžu uvěřit, že ležím v posteli. Je to ještě větší krása než v hotelu v Istanbulu (to, že můžeme konečně ležet v posteli, jinak se to moc srovnat bohužel nedá).
V prvním autobusu jsme neměli drobné na lístek a řidič mě nechal rozměnit u spolucestujících, ale měla jsem jen dvacetidolarovku a celý autobus tím byl upřímně pobaven. Pak jsem řekla před celým autobusem plným černochů, že nechci jet jako černý pasažér. To se naštěstí smáli taky.
Během přestupování jsme šli rozměnit na benzínku koupí láhve vody, ale prodavač nás neslyšel/nerozuměl a my jsme neslyšeli/nerozuměli jemu a ještě na nás mluvil přes plexisklo s dírkou po kulce. Jo a ještě nás poslal na autobus na opačnou stranu; stejně jako řidič prvního autobusu ostatně. Ještě že máme mapu!

-> Den II.

Žádné komentáře:

Okomentovat