10.11.09

Samsung->HTC Hero/NokiaN85=?

Včera mi odešel display na telefonu, má tam takovou roztomilou digitální prasklinku a zobrazuje se mi jen nejspodnější třetina. Opravdu nevím co si o tom mám myslet, protože:
1) Je to už druhý [1][2, já mám ovšem bílou verzi] Samsung, u kterého mi odešel display po cca 3 letech užívání. Marťas přišel s teorií véčka, tzn. že mu dalo zabírat to zaklapávání. Něco na tom asi bude, ale napadá mě otázka, můžu za to já že neopatrně zavírám telefon nebo Samsung, který dělá méně odolné displaye?
2) Marťas si asi před třemi týdny až měsícem vylil na telefon čaj a ten začal dělat psí kusy, proto si asi před dvěma týdny [po opravdu velké VELKÉM váhání a rozvažování] zakoupil nový telefon. Ten se mi moc líbí a pojala jsem kacířskou myšlenku, že bych ho hrozně chtěla taky, zároveň jsem ovšem byla ráda, že můj telefon je funkční a tak vlastně ušetřím spoustu peněz. Myslím, že můj Samsung to vycítil a rozhodl se pomstít.

V noci jsem strávila dvě hodiny přepisováním jmen a čísel. Ano, neměla jsem je já pitomec na SIM a ano, Marťas měl pravdu když mě před týdnem nutil sesynchronizovat si telefonní seznam s Google kontakty a já mu odvětila "no jo furt, někdy to zkusím".

Dnes se dívám po novém telefonu a váhám, velmi váhám mezi HTC Hero a Nokií N85.

HTC Hero, protože ho mám trochu vyzkoušený a ošahaný, vím co umí a co neumí. Velkou výhodou je, že co nevím, mě doučí Marťas, na cesty bude stačit jedna nabíječka a do auta vlastně taky. Jo a hlavně machrování, protože kolik znáte holek se smartphonem? Já dvě a z toho má jedna iPhone a druhá HTC Diamond2, ale služební. S Hero bych si připadala jako fakt free, cool a in.

Nokia N85, protože má klasickou mobilovou klávesnici, na které napíšu es_em_es i poslepu [ale musí mít funkční display, včera jsem chtěla zkusit napsat sms na chudákovi Samsungu a zjistila jsem, že to vlastně tak úplně bez displaye neumím]. No a hlavně Nokia, to je jako návrat domů po různých experimentech; takový přístav jistoty v rozbouřeném moři různých značek.

Ach jo.

11 komentářů:

  1. N85 a Hero mají stejnou nabíječku, ne? Malý USB konektor.
    Jinak s návratem do přístavu jistoty bych to moc neviděl. v N85 je operační Symbian, kterej považuju za pekelnej, a jestli sis teď trošku zvykla na Androida v Heru, tak to podle mě bude skok o několik dekád zpátky.
    Jinak uncool na N85 je, že nemý dotykovej display!

    OdpovědětVymazat
  2. Je potřeba rozlišovat mini a micro usb konektor - http://en.wikipedia.org/wiki/Universal_Serial_Bus

    Nokia (aspoň ta Lenčina E52) má tuším micro a HTC má mini (nebo naopak); redukce je asi za stovku.

    A Symbian sux...

    OdpovědětVymazat
  3. Já ukládám kontakty jen na SIM už dva telefony zpátky.

    OdpovědětVymazat
  4. Štěpán: Jj, HTC má mini, Nokia micro.
    R: Já ne, protože na SIM můžu mít jedno jméno/jedno číslo, kdežto v telefonu k tomu jednomu jménu můžu přidat další údaje. Vím že je to nepraktické, ale když mě hrozně vadí duplicity a nemůžu si pomoct :(

    OdpovědětVymazat
  5. Mně teda nejvíc vadí ten dotykový display. Nesnáším iPhone, takže HTC bych brala, ale fakt by se mi nechtělo přeučovat prsty na jiný rozměry písmenek...

    OdpovědětVymazat
  6. W: v tom bych takovy problem nevidela, protoze v te velikosti zas takovy rozdil neni. Spis jde o to, ze na HTC je rozlozeni tech pismen jako na klasicke pocitacove/strojove klavesnici.

    OdpovědětVymazat
  7. Já sem se dotykové klávesnice hrozně bál, ale když je display kapacitní, tak je to v pohodě. Navíc Hero pozná i překlepy, když se netrefím, takže zcela bez problémů.
    Jediný, co se nedá, je psát bez dívání na klávesnici. Na druhou stranu se se ale díky tomu zvýšila v Brně a okolí bezpečnost silničního provozu ;)

    OdpovědětVymazat
  8. M: na HTC Touch HD se da nastavit na psani sms i mobilova klavesnice, umi to Hero taky?

    OdpovědětVymazat
  9. V základu se dá vybrat z klasické QWERTY, kompaktní QWERTY (2-3 písmena na klávesu) a mobilové.

    OdpovědětVymazat
  10. Baru tak jsem chtěla říct, že až přijedeš, že se budeme trumfovat, kdo má lepčí, ale to budeš mít ty, takže je to irelevantní. Ale zas mi můžeš dát odbornou přednášku na téma 'Jak se změní tvůj život HTC' :o)))

    OdpovědětVymazat
  11. W: Tak jo, ja si pripravym nejaky slajdy. Ty priprav projektor a prazdnou bilou stenu.

    OdpovědětVymazat