27.12.07

Vánoční

1) Ježíšek mi nadělil opravdu parádní tašku na nojtbuk. Taky mi ale nadělil dvě toaletní vody, čtyři sprchové gely a sůl do koupele. Bojím se, jestli tím nechtěl něco naznačit.
2) Půlnoční...proč tam ti lidi chodí? Ptám se samozřejmě na ty, kteří do kostela jinak nepáchnou. Na Půlnoční cítím, jako bych do toho kostela pro změnu nepatřila já. Naštěstí vždycky jen chvíli. Mám Půlnoční ráda, jen si ji neužívám tak jak bych chtěla, protože chtě nechtě přemýšlím...no...o tom, proč tam ti lidi vlastně chodí. Jsou to ateisti kteří se jdou podívat na divadlo? Jsou to lidi kteří chodili do kostela jako malí s rodiči a teď už se jim tam nechce, ale myslí si, že na Vánoce by tam jít měli? Chodí jen k nám římským katolíkům nebo i jinam? Všechno to jsou spíš řečnické otázky, nečekám na ně odpověď, už proto, že kolik lidí, tolik různých odpovědí. Ale to jestli choděj i jinam než k nám by mě fakt zajímalo. Jestli ne, viděla bych to příští rok na půlnoční třeba v Červeném kostele nebo na Pellicove. IMHO je to jedno a ještě bych mohla přemýšlet nad něčím duchaplnějším.

4 komentáře:

  1. Taška krásná, nojtbuku v ní bude dobře. Do kostela na půlnoční chodí lidi asi proto, že je tak vyjímečný den a oni si pak připadají taky vyjímeční. Možná si myslí, že se musí zařadit do společnosti, když se jí celý rok straní. Krásný Nový rok 2008 přeje hadimrcha

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkná tažka, ale preferuji batůžek.

    OdpovědětVymazat
  3. michal: batoh uz doma mame k jinemu notasu, tak mi prislo lepsi mit doma tasku a batoh nez dva batohy

    OdpovědětVymazat
  4. Ty ale Baru tu tašku Ti zááááávidíííím, ta je!

    OdpovědětVymazat