25.10.07

Macbeth poté

S tatínkem budu chodit do divadla častěji, je s ním totiž veselo. Moc jsem se divila, když do ŠvandaCafé přišel více než půl hodiny před představením. Potom jsem se ale vůbec nedivila, když se zjistilo, že někde zapomněl lístky. Naštěstí v divadle pracuje Depka a má mě rád a tak nám nechal vypsat lístky náhradní [a co mi tedy přijde ohromně vtipné, tak při vzájemném představování Depka pronesl "já vás znám", což jsem brala, jako že už mě s tátou kdysi viděl sedět u Švandy. Ale tak to vůbec nebylo, Depka tatínka zná proto, že tatínek šel v pondělí do HaDi na Lulu a přišel pozdě, a tak mu, kdo jiný než Depka, přepisoval lístky na úterý].

A teď k Macbethovi...já jsem to nikdy předtím neviděla a [teď se provalí že jsem nevzdělanec] ani jsem nevěděla o čem to je. To se naštěstí dá z tohoto zpracování [a za pomoci programu] poznat.
Já naprosto postrádám talent pro psaní recenzí a jiných hodnotících výtvorů uměleckých děl, tudíž:
1) Myslím, že by u některých představení prospělo věci, kdyby ještě před začátkem samotného dramatu na jeviště vystoupili herci již v kostýmech a každý by měl v ruce velkou ceduli se jménem své postavy, popřípadě popisem vztahu k té hlavní.
2) Jak jsem již psala, z představení se dalo pochopit o co tam jde, tudíž hodnotím spíše kladně.
3) Lady Macbeth byla vý_bor_ná. Tím nemyslím postavu, nýbrž herečku.
4) A hudba. Nenapadá mě dostatečný superlativ. Prostě skvělá. S tátou kujeme plány, jak se k ní dostat i bez představení.

Toť vše.

Žádné komentáře:

Okomentovat