16.9.07

Pátek, sobota, neděle

1. Pátek
Jeli jsme ukázat Lennona Tajným kamarádům našim, kteří ovšem dleli doma u Tajné kamarádky naše, a tak ho mohla obdivovat celá rodina [rodiče, sestra, švagr]. Kromě ukázky Lennona jsme se taky přijeli podívat na Malého psychopata, k čemuž nás Tajná kamarádka naše už několik let nutí a mě dokonce v Rusku vyprávěla děj [jak to dopadne mi nesdělila, prý abych byla napnutá]. Malý psychopat se nakonec nekonal, ale zato jsme prožili příjemný, téměř rodiný, večer s debatami o náboženských pokrývkách hlavy, o voskovém Leninovi, o LCD a plazmové televizi, sledováním Četnických humoresek a dalšího programu na jedničce [nejvíc nás všechny oslovily ukázky ze soutěže Miss 1989 ve 13. komnatě Ivany Christové], hrou Sabotéři kterou hráči neustále sabotovali a ptali se kdy už to skončí a hlavně, HLAVNĚ...aplikováním francouzské manikůry na moje nehtíky.

2. Sobota
2.1 Zlín
M. má po několika měsících stále potřebu doháně deficit nenajetých kilometrů, a tak když Tajný kamarád náš nemohl jet na výlet na Lešnou, M. dobrotivě navrhl, že bychom mohli jet třeba do Zlína za babičkou. Takže již ve čtvrt na deset [E: v 9 vyjdeme z domu M: dobře, o půl desáté vás čekáme] jsme vyzvedli M. a K. s předvařeným obědem [včetně zákusku] před domem a vyrazili jsme. Ve Zlíně jsme se zastavili nakoupit jogurty [domníváme se, že je má babička ráda], orchidej [babička prý měla zakázáno ji mít ve svatební kytici, neb je příliš drahá, a my si myslíme, že by z toho mohla mít celoživotní trauma a že je na čase jí to nějak vynahradit] a griotku [aby nemusela návštěvám nabízet jen svěcenou vodu] a krátce navštívit v práci sestřenku a zjistit, jak je na tom se stěhováním na Floridu. Zatím to pokročilo jen tak, že bude mít růžové auto, ale neví jak růžové, protože přes internet se barva vybírá dost špatně.
No...po dovezeném obědě [babička měla ohromnou radost že nemusí nic vařit] jsme jeli ukázat Lennona Zlínu a při té příležitosti se podívat na už šest let nový kostel na Jižňákách. Zrovna byly uvnitř křtiny, tak můžu nabídnout i několik fotek.

2.2 Africana
Druhý sobotní bod: tradiční rodinná večeře, tentokrát v Africaně v domě U kamenné panny, na které jsme se sešli v dosud největším počtu, a to celých deset lidí. Večeře začínala v pět a podle plánu se měla akce rozpustit maximálně po třech hodinách, takže ještě o půl jedenácté si objednávali arabskou kávu a grenu.

2.3 Hode
Již ve čtvrt na dvanáct jsme vyzvedli Tajnou kamarádku naši v Bocase, kde trávila příjemný večer ve společnosti Tajného kamaráda našeho a jiných drsných hiphoperů a odebrali se na hody. Tam jsme zjistili, že je tam hafo lidí, zima a že se nám chce spát, a tak jsme Tajnou kamarádku naši odeslali rozjezdem domů a šli se spánkově připravit na další den náročného víkendu.

3. Neděle
Stalo se něco neuvěřitelného. Přišli jsme na mši ještě před začátkem. 28 minut. Protože nám nedošlo, že začíná až v devět.
Po obědě jsem si zopakovala základy latiny z učebnice pro střední školy a dokonce se mi podařilo přeložit jednu větu z první lekce. Jsem na sebe moc hrdá, protože to bylo z češtiny do latiny a ne naopak [což je pro mě o dost jednodušší]. Potom jsme jeli na "výlet" na Žuráň a zpátky a po cestě domů jsme podnikli další pokus nákupu bot pro M.. Naštěstí se již v druhém obchodě zadařilo, a tak ani tolik nevadilo, že jsem si též jedny odnesla. A taky nové laky na nehty a jeden odlakovač. Po dvou letech v nové domácnosti už bylo na čase.

To byl ale pěkný víkend. Jak jste se měli vy?
[Štěpánek a Lenička nemusí odpovídat]

2 komentáře:

  1. Nemusime, ale muzeme :). Ted uz paraaaadaaaaa

    OdpovědětVymazat
  2. My sme měli víkend teda já nevim. Vzhledem k tomu, že jsem se v neděli večer musela trmácet autobusem po dvou a pul měsíci zase do Brna, celej víkend byl zkaženej. Ale je fakt, že páteční Četnické humoresky nás rozesmály jako máloco. A v sobotu nás zase málem rozplakal účet za pohotovostní ošetření křečka. Takže velmi emotivní víkend. Jo a když k tomu přidám zklamání ze slapské přehrady a nasrání mým drahým mužem, dovedete si to představit, ne?
    Ovšem musim konstatovat, že na Jižňákách mají k****sky pěkný kostel. A když si představím, že tam žijí neznabozi, kteří do tak krásného kostela určitě nechodí, polévá mě horko. A závidím jim ho. Nefalšovaně.

    OdpovědětVymazat