24.12.08

Vánoční ošetření

Dneska jsem byla opět v Úrazovce na převazu.
Vůbec tam nebyla vánoční výzdoba a atmosféra jako bývá v amerických vánočních filmech kde si pacienti s lékaři po ošetření s úsměvem na tváři přejí veselé Vánoce.
A i kdybych panu doktorovi veselé Vánoce popřála, stejně myslím, že by to moc neocenil. Jmenuje se totiž Anas Chaker.

PS: Vánoční úklid už mě stál na poplatcích 290 korun.

21.12.08

Nehoda

Jak je již někomu známo, stala se mi včera při vánočním úklidu nehoda. Marťas dnes pořídil takový pěkný výstižný nákres, jak to asi proběhlo:


Koho by to zajímalo, tak tady mám i rentgenový snímek. Ne že bych se chtěla nějak chlubit, ale i pan doktor říkal, že mám pěkné kosti.

20.12.08

Recept na rychlé vánoční cukroví

Rumové pralinky k okamžité konzumaci:

1. Vezměte dutou čokoládovou figurku.
2. Ukousněte jí hlavu.
3. Dolijte rumem.

19.12.08

Colorquiz


ColorQuiz.comespoo took the free ColorQuiz.com personality test!

"Feels the existing circumstances are hostile and i..."

Click here to read the rest of the results.


A když už se blíží ty Vánoce, věděli jste o zachrantejeziska.cz a anti-santa.cz?

18.12.08

Mimozemšťan, Kapr a filmový plán na další rok

Protože od nevím kdy do včerejška byly lístky v Palace Cinemas za 50,-, rozhodl se Marťas že půjdeme do kina. Místo Marťasem plánovaného Stmívání a Muzikálu na střední 3 se diplomatickému týmu podařilo na úterní večer vyjednat Body of Lies a na středeční odpoledne The Day the Earth Stood Still.

I když jsem byla naposledy v kině na mimozemšťanech, budu dělat, že jsem byla naposledy na Kaprovi, protože film o mimozemšťanech mi přišel hroznej. Ale Marťasovi i Depce se líbil, tak bude asi něco špatně u mě.
Na Labyrint lží bych šla naopak znovu, protože se mi líbil moc. Líbil se mi Leonardo DiCaprio [brzy si znovu dám The Departed] i Russel Crowe [asi bych se měla konečně podívat na Čistou duši] a taky Golshifteh Farahani, ovšem nejsem si tak úplně jistá, jestli ji budeme mít šanci ještě nekdy vidět.

Plán na Vánoce a 2009
Nějak se stalo, že jsme na oba filmy přišli včas [= brzo] a viděli jsme tudíž několik trailerů, jež nás navnadily na další velké utrácení za lístky do kina:

1) Burn After Reading. Je na čase nakoukat si více filmů od bratří Coenů a dát druhou šanci Bratříčku kde jsi a Fargu. Situace dospěla tak daleko, že se mi chce se dobrovolně znovu podívat na Big Lebowskiho.
2. The Curious Case of Benjamin Button
3. RocknRolla. Trailer vypadá moc pěkně a Karel Roden zase hraje Rusa [na IMDB se jeho postava jmenuje Uri, ale mám tušení, že to bude asi Jurij].
4. Changeling
5. Valkyrie. Ráda bych zase viděla Kennetha Branagha a taky Billa Nighyiho jak vypadá když nehraje vtipnou postavu nebo příšeru, ale nácka.

15.12.08

9 dní do Vánoc

Vánoce se nemilosrdně blíží a já si pořád myslím, že jsou ještě daleko. V občasných záblescích, kdy si uvědomuji že vůbec daleko nejsou, propadám panice, jelikož vůbec nemám čas na dokupování darů, pečení cukroví [jako těch dvou druhů] ani úklid.
A proto jsem se rozhodla tuto situaci řešit tak, že ty věci které nestíhám prostě dodělám až na ně budu mít čas. A to bude mezi Štěpánem a Novým rokem.
Vánoce jsou svátky klidu a pohody, nevidím důvod se zbytečně stresovat.

7.12.08

Rekreační víkend

Když jsem byla malá, táta mi říkal, že když se nebudu učit, tak budu kopat kanály.
Marťas zase ve čtvrtek říkal, že o víkendu pojedeme rekreačně do Dolní Moravy.
V pátek jsem musela přehazovat uhlí a včera v zimě, dešti a nakonec i ve tmě kopat kanál pro trubku s odpadem.
Tati, já jsem se učila, i na promoci jsi přece byl. A jak vidíš, stejně mi to k ničemu nebylo.

5.12.08

Vánoční vtip

Dvě blondýnky chodí před Vánoci dvě hodiny po lese.
Jedna se ptá druhé: "Tak co?"
Druhá na to: "Vůbec nic."
"Tak vezmeme jeden bez ozdob..."