30.4.08

Which Bible Character are you?

Test


You're probably named Mary. Or John, if you're a guy. In any case, no one really remembers you.

326 other people got this result!
This quiz has been taken 3122 times.
11% of people had this result.

PS: koho to zajímá, tak tady jsou další výsledky:
Archanděl Gabriel
Bůh
Jan Křtitel
Ježíš
Jidáš
Máří Magdaléna
Panna Maria
Satan

29.4.08

Den tapírů

Věděli jste, že existuje Světový den tapírů? Nejen že se slaví se každý rok 27. dubna, ale má i svůj web a tapíři mají nejen vlastní blog, ale dokonce i design.

26.4.08

26.4.2008

Dneska:
1) je to přesně dvaadvacet let co vybuchl Černobyl jak víme.
Odpoledne nám v rádiu kdosi tvrdil že v Černobylu byl a žádná nebezpečná místa tam nejsou. Hm. Asi sebou neměl dozimetr...
Mimochodem tenhle celkem známý web je nejen zaktualizován, ale navíc už i v češtině.
2) jsem [poprvé po deseti letech co o této akci vím], konečně vyrazila na Blahoslava [kódové označení pro každoroční přechod Pálavy].
Sice jsme s Marťasem přijeli pozdě a odjeli brzo a ještě k tomu autem, ale myslím, že by se to mohlo taky počítat.
PS: fotka nepatří k Černobylu ale k Blahoslavovi. Prostě se mi líbila no.
PPS: jo a taky to je dneska 63 let co Sovětská vojska 2. ukrajinského frontu osvobodila Brno a ještě k tomu je Světový den duševního vlastnictví.

25.4.08

25.4.2008

Toto je poslední záznam z mé nynější práce. Co bych sem tak při té příležitosti...už vim [něco k tématu]: Kodex českých knihovníků :)

Knihovník
1. vždy hájí základní právo jedince na informaci. Poskytuje neomezený, rovný a svobodný přístup k informacím a informačním zdrojům, které jsou obsaženy ve fondech knihoven. Činí tak bez ohledu na politická, ideologická a náboženská hlediska a bez jakékoliv cenzury, s výjimkami uvedenými v zákonných předpisech. Nenese však odpovědnost za následky užití informací získaných z dokumentů nebo v knihovně;
2. usiluje o všestrannou dostupnost informací uložených v dokumentech bez ohledu na místo jejich uložení;
3. poskytuje své služby uživatelům bez ohledu na jejich národnost, rasu, náboženství, pohlaví a sociální status;
4. respektuje práva autorů a nakládá s jejich intelektuálním vlastnictvím v souladu se zákonnými předpisy;
5. respektuje práva uživatelů na soukromí a anonymitu, vztahy s nimi zakládá na respektu k jejich osobnostem a informačním potřebám. Chrání jejich osobní údaje a uživatelské aktivity;
6. svým profesionálním jednáním a loajálním chováním přispívá k dobré pověsti knihovny na veřejnosti. Formuje pozitivní obraz knihovny i profese ve společnosti;
7. je si vědom své příslušnosti k profesnímu celku, respektuje kolegy z různých typů knihoven, udržuje s nimi úzké kontakty a spolupracuje s kolegy, kteří patří do širší sítě paměťových institucí;
8. sleduje aktuální problematiku své profese a usiluje o celoživotní vzdělávání a profesní zdokonalování;
9. slovy a činy podporuje kolegy a kolegyně, kteří se ocitli v nesnázích proto, že respektovali zásady tohoto etického kodexu.

Kodex etiky českých knihovníků. Svaz knihovníků a informačních pracovníků České republiky [online]. , 28.12.2004 [cit. 2008-04-25]. Available from www: http://skip.nkp.cz/cokodex.htm

19.4.08

O blogu

Mít blog, respektive poskytnout ho ke čtení svým známým a kamarádům je hrozně nebezpečná věc. Stává se tak totiž věcí spíše veřejnou než soukromou a člověk si do něj už nemůže, bez určitého rizika že by někoho naštval/někomu ublížil, napsat to co si opravdu myslí nebo co by chtěl.

PS: A ještě je taky nebezpečná věc RSS čtečka ve které se ukáže [respektive zůstane] i to co člověk do blogu napsal a pak smazal!

Sentimentální spot

Dneska mám sentimentální náladu. Občas mě popadne a to pak vzpomínám na lidi které už jsem léta neviděla, místa kde už jsem léta nebyla, hospody kde už jsem léta neseděla a podobně. Jedním z nich [těch lidí] je člověk, kterému osobně říkám Jednatel. Potkávali jsme se před lety ve Varech a Ostrově, když jsem do těch míst jezdila za někým úplně jiným. A píšu o tom, proto, že už nějakou dobu přemýšlím jak je zvláštní, že bych se mnohem raději znovu někdy někde potkala s Jednatelem, než s tím člověkem za kterým jsem jezdila.

16.4.08

16.4.2008

Vždycky když musim do práce si říkám, že bych chtěla být týden nebo dva nemocná abych mohla jen ležet v posteli a číst si.
Jsem nemocná už třetí pracovní den a knihu jsem ještě nedržela v ruce; zato mě bolí záda od toho, jak sedím na posteli opřená o její čelo tak, aby se mi dobře psalo na noťasu.
Dnes jsem ale opravdu měla dobrý úmysl ten noťas nezapínat, jenže Marťas někam zašantročil papírový televizní program. Hm. A stejně jsem zjistila že v televizi za celý den stejně nic kloudného nedávají.
Takže, teď si jdu číst. Mám tu nějakého Hemingwaye, to mě moc neba, ale už jsem skoro v polovině, tak snad to nějak přežiju.

13.4.08

38,1

Děcka já mám teplotu!
Super. Jakmile jsem to zjistila, hned je mi líp a všechno míň bolí.

7.4.08

1/3

Včera jsem konečně dočetla až k prvním fotografiím [ze dvou souborů jimiž je kniha rozdělena na tři zhruba stejné části] a tím konečně pokořila první třetinu Agathina Vlastního životopisu. Já vím že vzhledem k velikosti Všehomíra to nic neznamená, ale mě to trvalo celých pět měsíců! Tak dlouho hlavně proto, že jsem nedodržovala svůj závazek nejméně jednu stánku denně. Ještě mi zbývá 358 stran čistého textu a měla bych si s tím pohnout, neboť jsem od Vendy obdržela darem The Case-Book of Sherlock Holmes a kromě toho mi přivezla dvě mnou objednané knihy Borise Akunina, které bych za tohoto života ještě ráda přečetla.
Jo a v angličtině je nemám proto, že bych chtěla machrovat nebo tak něco, ale protože, že v češtině ty knihy nejpíš nikdy nevyjdou. Soudím tak podle toho, jaké má Albatros potíže už s vydáním zbytku rozjeté Fandorinovské série. Ale třeba se jen posledních 8 let věnoval tomu Potterovic klukovi a na ostatní nezbyl čas, lidi ani kapitál a teď když je Vy-víte-kdo konečně navždy fuč, tak ty resty nějak dorovnají.

5.4.08

Něžný Novgorod

Od koncertu Sto zvířat [nebo spíš Sta zvířat? :)] mi vrtá hlavou, jestli spojení "v něžném Novgorodu" v refrénu

V něžném Novgorodu to tak chodí
jde jen o zvyk, Vaše Blahorodí


je:
a) parafráze/odkaz na Nižnij Novgorod,
b) autoři byli v Novgorodu [neplést Novgorod a Nižnij Novgorod, jde o dvě různá města] a myslí si že to je něžné město,
c) nikdo žádném Novgorodu nikdy nebyl a jen se jim to tak líbilo.

Doporučuji si před poslechem přečíst text, pak je tomu mnohem lépe rozumět


Nevím jestli je Novgorod něžné město, ale v případě cesty tím směrem myslím stojí za zastávku.

4.4.08

Dead like me

Americký [je mi to jedno] seriál
Originální
Vtipný
Černočerně humorný a cynický...
...který Česká televize zabila jednak otřesným dabingem a jednak uvedením vždy kolem 21:30 na ČT2.

Povedená úvodní znělka:

ČSFD
IMDB
web seriálu
deadlikemeonline.com
DLM na wikipedii
DLM na webu Showtime
DLM na scifi.com

Trailer 1. sezóny
Trailer 2. sezóny

Film:
S Indianou Jonesem nejočekávanější filmová událost roku
IMDB
blog
Dead Like Me Movie 2008 Teaser Trailer: